La cuvântul „curat”, dicționarul explicativ dă o definiție foarte largă. Iată câteva dintre înțelesurile acestui cuvânt: lipsit de murdărie, de praf,
de pete etc.; fără impurități; (despre ființe) care iubește curățenia; (fig.) fără vină, decent, ireproșabil, cinstit, sincer, pur, nevinovat, veritabil, autentic, adevărat. Subliniază-le pe cele care se potrivesc cel mai bine cu înțelesul biblic al cuvântului, așa cum este folosit în textul din Matei 5:8.

 

Cunoaștem cu toții istoria vieții lui David. Însă poate că nu știai că Biblia îl numește (subliniază în text): „Am găsit pe David, fiul lui Iese, om după inima Mea, care va împlini toate voile Mele” (Faptele 13:22). Cuvintele acestea sunt citate, de fapt, din Vechiul Testament. Ştii cine a făcut această afirmație și cu ce ocazie? (Caută într-o Biblie cu trimiteri!)

 

După ce a fost uns ca împărat, în casa tatălui său, de față cu întreaga familie, David, fiul cel mai tânăr, s-a întors la oi. Dar Duhul Domnului era cu el. La scurt timp a fost chemat la palat, pentru ca prezența sa, binecuvântată de Dumnezeu, să alunge duhul rău care-l chinuia pe împărat și astfel să-i aducă liniștea. Apoi s-a făcut război cu filistenii. David, care era prea tânăr, a fost trimis acasă. Au fost luați însă la oaste cei trei frați mai mari. Şi a ajuns și David pe câmpul de luptă, trimis de tatăl său să le ducă merinde. Ce a aflat el atunci? (vers. 25-27)

 

Ce a făcut David? (vers. 26-37)

 

Care a fost reacția fraților săi? (vers. 27)

 

De fapt, cum se manifestase „răutatea inimii” lui David? Ce făcuse el pentru frații lui? (vers. 20,22)

 

Cum era de fapt inima lui David?


Părerea mea