El a făcut Pământul

 

Isaia 45:18 spune: „Domnul, Făcătorul cerurilor, singurul Dumnezeu, care a întocmit Pământul, l-a făcut și l-a întărit… nu ca să fie pustiu, ci ca să fie locuit”. Săptămâna aceasta vom vorbi despre Dumnezeul nostru Creator.

 

Aș vrea să vă împărtășesc dovezi care demonstrează că putem să ne încredem în Dumnezeu, care ne-a creat.

 

Pământul este o planetă care se rotește în jurul Soarelui la o distanță de 147,1-152,1 milioane km de acesta (diferența de distanță este dată de faptul că orbita, drumul pe care îl străbate, nu are forma unui cerc, ci a unei elipse, deci Pământul nu este tot timpul la aceeași distanță de Soare). Pământul călătorește cu o viteză de 30 km/s, deci 104 000 km/h, și face o rotație completă în jurul Soarelui în 365 zile, 6 ore, 9 minute și 9,5 secunde. Perioada aceasta se numește an sideral.

 

Dacă ai încerca să faci un model al Sistemului nostru solar, Soarele ar putea fi reprezentat printr-o minge cu diametrul de 75 cm. Respectând proporțiile, Pământul ar fi reprezentat printr-o bilă cu diametrul de 0,56 cm, aflată la o distanță de 73 m de Soare. Venus, cu puțin mai mică decât Pământul, ar fi la o distanță de circa 50 m, în vreme ce Marte, o planetă și mai mică, s-ar afla la 109 m. După cum vezi, ar fi destul de greu de reprezentat chiar și numai această parte din Sistemul solar.

 

Ai creat tu însuți vreodată ceva? Poate un model de mașinuță, de planor, de barcă.  Dacă ai realizat sau ai decupat cu atenție părțile componente, le-ai colorat frumos, ai înscris și „marca”, apoi le-ai asamblat cu atenție, te-ai bucurat de modelul proiectat, poate ai fost chiar mândru.

 

Cea mai formidabilă lucrare de creație, după cel mai colosal plan, a fost realizată în urmă cu șase mii de ani. Rezultatul a fost incredibil de frumos, dar metoda folosi tă a fost cel mai minunat aspect al acestui proces de creație. Citește Geneza 1:1-3 (”La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.  Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.!)  și Psalmii 33:6,9 (”Cerurile au fost făcute prin Cuvântul Domnului şi toată oştirea lor, prin suflarea gurii lui. Căci el zice, şi se face; porunceşte, şi ce porunceşte ia fiinţă.”), ca să descoperi cine a fost geniul aflat în spatele acestei puteri de creație și care a fost metoda.

 

Şi iată o descriere a acestei formidabile lucrări, făcută de cineva care a avut ocazia să o vadă în viziune: „Când a ieșit din mâna Creatorului său, Pământul era deosebit de frumos. Suprafața sa era variat dispusă, cu munți, dealuri și câmpii intersectate din loc în loc de râuri mari și lacuri încântătoare; … vârfurile ascuțite și inegale ale munților erau îngropate sub pământul roditor, care făcea ca pretutindeni să crească o vegetație luxuriantă. Nu existau mlaștini nesănătoase sau pământuri aride. Tufe pline de farmec și flori delicate se înfățișau ochilor, în orice parte ai fi privit. Înălțimile erau acoperite de copaci mult mai falnici decât cei care există astăzi. Aerul era curat și sănătos… Întreaga priveliște întrecea în frumusețe chiar și grădina cea mai bogat ornamentată a celui mai de seamă palat.” (Patriarhi și profeți, p. 28)

 

Formidabil! Dacă vrem să creăm ceva, avem nevoie de materiale – metal, lemn, plastic, pânză, lână, ață etc., în funcție de ce vrem să facem. Fără materialele necesare, nu avem cum să ne realizăm „capodopera”, oricât de bune ar fi planurile. Şi totuși Creatorul a făcut totul doar prin „cuvântul gurii Lui”. Cât de minunat este Dumnezeul pe care Îl slujim! Citește din nou Psalmii 33:6,9 și Evrei 11:3 (Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.”) ca să descoperi ce materiale a folosit Dumnezeu pentru a face planeta Pământ și tot ce este pe ea.


Părerea mea