Ce legătură are cu mine?

 

Citeşte Leviticul 18:1-4 Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:  „Vorbeşte copiilor lui Israel şi spune-le: ‘Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru. Să nu faceţi ce se face în ţara Egiptului, unde aţi locuit, şi să nu faceţi ce se face în ţara Canaanului, unde vă duc Eu: să nu vă luaţi după obiceiurile lor.  Să împliniţi poruncile Mele şi să ţineţi legile Mele: să le urmaţi. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.” Dumnezeu ştia că, în Egipt, israeliţii fuseseră înconjuraţi de obiceiuri rele; iar acum se îndreptau spre Canaan, unde obiceiurile oamenilor erau şi mai rele. Prin Moise, Domnul le-a dat instrucţiuni speciale cu privire la căsătorie. În planul Său, căsătoria însemna unirea dintre un bărbat şi o femeie, aşa cum a fost la început, când au fost creaţi Adam şi Eva, unul pentru celălalt.

 

În legătura de căsătorie, între soţ şi soţie nu trebuia să mai existe loc pentru nimeni altcineva – fraţi, surori, taţi, mame, fii, fiice sau alte persoane care nu le erau rude. Dumnezeu dorea ca israeliţii să se bucure de iubirea şi fericirea căminului, aşa cum fusese planul Său de la început, şi să nu aibă de suferit din cauza păcatelor şi a sentimentelor de vinovăţie pe care le-ar fi avut cu siguranţă, dacă s-ar fi luat după obiceiurile egiptenilor sau ale canaaniţilor.

 

Trece pe spaţiile libere vocalele potrivite din ultimul verset în care Moise dă sfaturi cu privire la acest subiect.

 

„P_z_ţ_ p_r_nc_l_ M_l_ ş_ n_ f_c_ţ_ n_c_ _n_l d_n _b_c_ _ _r_l_ _r_t_ c_r_ s_ f_c_ _ _ _n_ _nt_ _
v_ _str_, c_ s_ n_ v_ sp_rc_ţ_ c_ _l_. _ _ s_nt D_mn_l D_mn_z_ _l v_str_”. (Leviticul 18:30)

 

Chiar dacă în viaţa unui tânăr există obiceiuri rele nu înseamnă că acestea nu pot fi înfrânte. Duhul Sfânt este gata să îţi ofere ajutorul Său.


Părerea mea