Ce legătură are cu mine?

 

Capitala Noului Pământ, cetatea sfântă, pe care Ioan a văzut-o coborându-se din cer, este încununarea lucrării lui Dumnezeu de restaurare a pământului.

 

În zilele noastre, un oraş mare înseamnă clădiri înghesuite – unele foarte înalte, mult zgomot, poluare, gunoaie, sărăcie, stricăciune. Dar oraşul sfânt este cu totul altceva. Citeşte Apocalipsa 21:10-27 şi încearcă să-ţi imaginezi amestecul de culori reflectate în strălucirea zi durilor şi străzilor şi designul locuinţelor pregătite de Isus pentru om.

 

Poate că îţi spui: „Oricât de frumos ar fi, eu prefer viaţa la ţară, în mijlocul naturii”. Să nu-ţi faci griji. În jurul Noului Ierusalim se întinde, în toată splendoarea sa, Noul Pământ, ca o grădină uriaşă sau un parc neînchipuit de frumos – dat în stăpânire celor mântuiţi, care îşi pot construi acolo case (Isaia 65:21,22 Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii şi le vor mânca rodul. Nu vor zidi case ca altul să locuiască în ele, nu vor sădi vii pentru ca altul să le mănânce rodul, căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleşiiMei se vor bucura de lucrul mâinilor lor.), care pot sădi şi cultiva tot ce şi-au dorit vreodată şi chiar mai mult, pentru că (citeşte 1 Corinteni 2:9 ”Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”)

Poate că cel mai greu de închipuit dintre toate aceste lucruri minunate este pomul vieţii. Dar oricât de incredibile ţi-ar părea, nu uita că Dumnezeu a spus că „aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate” (Apocalipsa 21:5).

 

Noul Pământ va fi un loc cum nici măcar imaginația nu ne poate ajuta să ne închipuim. Ca oameni păcătoşi, trăind într-o lume a păcatului, ne putem face cu greu o imagine despre desăvârşire. În mod sigur, dacă ai putea să arunci o privire pe gaura cheii şi să vezi lumea înnoită de Creator, ai fi uimit de frumusețea ei şi ți-ai dori să faci parte din ea.


Părerea mea