Cum se întâmplă?

 

„Nemuritor” este un cuvânt folosit adesea cu privire la ceva durabil în timp. De exemplu, o piesă muzicală care a încântat mai multe gene raţii, o lucrare de artă care a durat mai mult decât altele. Cu toate acestea, în ce ne priveşte, nouă ne place ca lucrurile să se schimbe, să fie înlocuite, să avem mereu ceva nou.

 

Dumnezeu a avut în vedere exact acest lucru pentru noi. Acum suntem muritori, supuşi putrezirii, bolii, morţii. Păcatul şi-a înşfăcat victimele chiar de când Adam şi Eva au părăsit Edenul. Fiecare generaţie îşi plăteşte cumplitul tribut faţă de păcat.

 

Dar Dumnezeu are o rezolvare pentru toţi cei care acceptă remediile oferite de El. Domnul vrea să ne transforme în fiinţe noi, care să nu mai fie supuse morţii, nişte fiinţe nemuritoare. De aceea revine Isus. Pavel spune: „Toţi vom fi schimbaţi. Într-o clipă, într-o clipeală de ochi, la cea din urmă trâmbiţă” (1 Corinteni 15:50-57).

 

Atunci, Dumnezeu va face din fiecare dintre noi o făptură nouă. Ne va dărui corpuri noi, desăvârşite, care nu se mai pot îmbolnăvi – nu mai pot face febră, infecţii, alergii. „Căci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, să se îmbrace în neputrezire şi trupul acesta muritor să se îmbrace în nemurire” (vers. 53). Atunci, nu ne vom mai teme de durere, de moarte şi înmormântări.

 

Notează  care sunt lucrurile pe care ai vrea să le faci de-a lungul veşniciei. Ce ținte ai dori să atingi în condițiile în care timpul de care vei dispune va fi nelimitat?


Părerea mea