Prima nuntă

 

Dumnezeu a celebrat prima nuntă, ca o parte a săptămânii creaţiei. Căsătoria a fost inclusă în planul lui Dumnezeu încă de la început.

 

În ziua a şasea au fost făcute vieţuitoarele care trăiesc pe pământ. A fost creat şi omul şi i s-a încredinţat misiunea de a stăpâni peste celelalte fiinţe create. Trebuie să fi fost foarte plăcut. Apoi, Dumnezeu a efectuat prima intervenţie chirurgicală sub anestezie generală. A trimis un somn adânc peste Adam, a luat o coastă din el şi a închis carnea la loc. Din coasta aceasta, ca „materie primă”, a creat-o pe Eva, ca să fie „un ajutor potrivit” pentru Adam (Geneza 2:18). Altfel spus, fiinţa creată acum era deopotrivă cu Adam, egală cu el. Cei doi urmau să lucreze alături, stăpânind, supunând şi îngrijind pământul şi tot ce era pe el.

 

Când s-a trezit din somn, Adam a avut o surpriză plăcută – a văzut o fiinţă minunată, făcută tot după chipul şi asemănarea Creatorului (Geneza 1:27). Dumnezeu a adus-o pe Eva la Adam. El Însuşi a oficiat această primă căsătorie – se pare că vineri după-amiază, spre seară, chiar înainte de Sabat, astfel încât cei doi să se bucure împreună de primul Sabat.

 

Dumnezeu a intenţionat ca nunta aceasta să fie un model pentru cele ce aveau să urmeze în viitor. De asemenea, primul cămin trebuia să fie un model pentru următoarele. „De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup” (Geneza 2:24).

Când Şi-a început lucrarea pe pământ, Isus nu a făcut mai înainte o campanie publicitară, nici n-a început cu un discurs public, rostit în piaţa centrală a capitalei, sau cu o paradă fastuoasă. Ci Şi-a început lucrarea luând parte la nunta unor rude dinspre partea mamei, undeva într-un sat modest, numit Cana. El a onorat nunta aceea cu prezenţa Sa, arătându-Şi în felul acesta şi aprobarea pentru astfel de ceremonii.

 

Deci Dumnezeu Se bucură de căsătorii. El a oficiat-o pe prima, chiar la început, când i-a binecuvântat pe Adam şi Eva, şi, din nou, când Isus a onorat o nuntă cu prezenţa Sa şi cu prima minune pe care a făcut-o.

 

Pe lista următoare, uneşte printr-o linie numele soţului cu cel al soţiei.

Rahela            Elcana

Sara                 Ahab

Ana                  Isaac

Eva                   Zaharia

Abigail             David

Elisaveta         Adam

Safira               Moise

Bat-Şeba         Nabal

Rebeca            Iosif

Maria               Iacov

Izabela            Anania

Sefora             Avraam


Părerea mea