Ce importanţă are pentru mine?

 

Dumnezeu a lăsat la îndemâna oricui posibilităţi pentru prevenirea bolii şi păstrarea sănătăţii. Le-am putea numi „doctorii lui Dumnezeu”, pentru că ne ajută să ne păstrăm sănătatea şi ne fac să simţim că viaţa merită trăită.

 

Aerul curat este unul dintre aceşti „doctori” lăsaţi de Dumnezeu. Ori de câte ori putem, e bine să ieşim la pădure, la ţară sau la munte.

 

Soarele este şi el un minunat izvor de sănătate. Trebuie să ne bucurăm din plin de binefacerile soarelui, iar vara să ne „încărcăm bateriile” pentru anotimpurile mai puţin însorite. Dar, atenţie! Chiar şi ce e foarte bun trebuie folosit cu măsură.

 

Mişcarea este şi mai eficientă când se realizează în cadrul unei activităţi în aer liber, după un program ordonat şi regulat. Dar şi plimbările, înotul, mersul cu bicicleta, patinajul, jocurile obişnuite în aer liber sunt ocazii foarte bune de mişcare.

 

Odihna este foarte importantă. Dacă respectăm şi celelalte mijloace de păstrare a sănătăţii, vom simţi o oboseală normală şi deci nevoia de odihnă. Această odihnă ne este necesară şi ne face bine.

 

Apa este un alt „medic curant”, lăsat de Dumnezeu. Ea ne este de folos atât pentru „uz intern”, deci folosită ca băutură de care au nevoie toate organele din corpul nostru, cât şi pentru „uz extern”, ca să ne păstreze pielea curată şi sănătoasă.

 

Hrana sănătoasă, în combinaţie cu celelalte mijloace amintite înainte, este un factor foarte important pentru menţinerea sănătăţii. Alimentele trebuie să asigure hrana pentru corp, să îi asigure rezistenţa la îmbolnăviri şi să-i dea forţa necesară pentru a realiza diferite activităţi.

 

Cumpătarea – chibzuinţă sau echilibru în folosirea lucrurilor bune şi abstinenţă sau reţinerea absolută de la folosirea a tot ce este dăunător.

 

Credinţa, sau încrederea în Dumnezeu, ne dă puterea de a întâmpina problemele vieţii şi de a-i ajuta şi încuraja şi pe cei din jur.


Părerea mea