[sâmbătă, 12 decembrie]

Dumnezeu deține controlul

Referința biblică: 2 Regi 21 și 22; 2 Cronici 33

Comentariu: Profeți și regi, capitolul 32

Text-cheie

„Ascultă, Doamne! Iartă, Doamne! Ia aminte, Doamne! Lucrează și nu zăbovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Căci Numele Tău este chemat peste cetatea Ta și peste poporul Tău!” (Daniel 9:19)

 

Majorității oamenilor le plac surprizele, dar viața ne face uneori surprize neplăcute. Isus ne-a promis că vom trece prin necazuri. Dar ne-a promis și că vom ieși victorioși. La rubrica Ce părere ai? ți s-a pus întrebarea dacă ai vrea să știi dinainte vremurile grele care te așteaptă sau dacă ai vrea să fie o surpriză. Indiferent dacă vor veni pe pregătite sau pe nepregătite, un lucru este sigur: Dumnezeu nu este niciodată luat prin surprindere. Ce sentimente ai față de Dumnezeu, știind ce te așteaptă?

Ce părere ai?

Daniel a primit o viziune de la Dumnezeu cu privire la evenimente din timpul sfârșitului lumii. Aceasta nu numai că l-a speriat
pe Daniel, ci Biblia spune că el a și leșinat și s-a îmbolnăvit foarte tare. De ce crezi că Dumnezeu i-a arătat lui Daniel lucruri atât de groaznice? Ce crezi că a avut el de câștigat? Care crezi că a fost dezavantajul faptului că Dumnezeu i-a împărtășit lui Daniel viitorul?
Dacă ar fi să se întâmple ceva rău în viitor, ai vrea să știi dinainte? Sau să fii luat prin surprindere?

De ce factori depinde această alegere – dacă să știi dinainte sau să fii luat prin surprindere?