[miercuri, 4 noiembrie]

Deci, ce este credința? (Recitește rubricile Repere și Cu alți ochi, pentru a afla câteva păreri despre credință.)Dumnezeu deține controlul asupra vieții, în ansamblul ei. El a avut și are atâta putere încât să-i ofere lui Daniel nu numai interpretarea visului, ci și visul în sine. Dacă Dumnezeu poate face acest lucru, ce e în stare să facă El pentru tine?

Repere

„Căci chiar dacă smochinul nu va înflori, vița nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi, și câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule și nu vor mai fi boi în grajduri, eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele!” (Habacuc 3:17,18)

„Unii se bizuiesc pe carele lor, alții pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.” (Psalmii 20:7)

„Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.” (Evrei 11:1)

„Oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea, și ceea ce câștigă biruința asupra lumii este credința noastră.” (1 Ioan 5:4)

Cu alţi ochi

„Credință înseamnă să crezi ceea ce nu vezi; răsplata acestei credințe este să vezi ceea ce ai crezut.” – Augustin, părinte bisericesc și episcop de Hippo, secolele IV-V

„Asta înseamnă credință: Dacă nu o ai, nu o poți înțelege. Iar dacă o ai, nu ai nevoie de explicații.” – Kira Nerys, în Star Trek: Deep Space Nine

„Viața este o luptă între credință și rațiune, în care fiecare se hrănește cu cealaltă, îi secătuiește puterile și o distruge.” – Reinhold Niebuhr, teolog protestant american, secolul XX