[sâmbătă, 15 august]

Speranță pentru lume

Referința biblică: Isaia 11; 12; 44

Comentariu: Profeți și regi, capitolele 26 și 31

 

Text-cheie

„Și vor răsări ca firele de iarbă între ape, ca sălciile lângă pâraiele de apă. Unul va zice: «Eu sunt al Domnului!» Altul se va numi cu numele lui Iacov, iar altul va scrie cu mâna lui: «Al Domnului sunt!» Și va fi cinstit cu numele lui Israel.” (Isaia 44:4,5)

 

După ce ai completat rubrica Ce părere ai?, citește Isaia 11:12.

Ordonează lucrurile de mai jos în funcție de posibilitatea și capacitatea oamenilor de a le lăsa moștenire altora (1 – cel mai ușor
de împărțit cu alții; 7 – cel mai greu de împărțit cu alții).

__ Îmbrăcăminte

__ Mașină

__ Concepții și convingeri

__ CD-uri

__ Bani

__ Isus

__ Cărți

El va înălţa un steag pentru neamuri, va strânge pe surghiuniţii lui Israel şi va aduna pe cei risipiţi ai lui Iuda, de la cele patru capete ale pământului. (Isaia 11:12)

În capitolul 11 din Isaia, Dumnezeu îi promite lui Israel un Eliberator care va face parte din familia lui Ișai, tatăl regelui David. Printre multele lucruri pe care le va face,
„El va înălța un steag pentru neamuri, îi va strânge pe surghiuniții lui Israel”. Ce mesaj spera Dumnezeu să le transmită popoarelor vecine prin anunțul că-i va salva pe israeliții exilați? Cum ar fi putut acele popoare să-L vadă pe Dumnezeu după o asemenea intervenție?

Dacă Dumnezeu s-a gândit atât de mult la israeliții din vechime și la noi, cei de astăzi, care suntem descendenții spirituali ai lui Avraam, astfel încât L-a trimis pe Isus să ne salveze, nu ar trebui să le spunem și altora această veste bună?