[marți, 9 iunie]

La rubrica Flash, Ellen White oferă câteva soluții pentru creștinii descurajați: credința, rugăciunea și activitatea intensă.

„Pentru cel descurajat, există un remediu sigur – credință, rugăciune, lucrare. Credința și activitatea îi vor da siguranță și satisfacții din ce în ce mai mari. Ești ispitit să te lași cuprins de presimțiri sumbre sau de descurajare profundă? În zilele cele mai întunecoase, când aparențele se arată mai amenințătoare, nu te teme! Ai credință în Dumnezeu! El cunoaște nevoile tale. El are toată puterea. Dragostea și mila Lui nemărginită nu obosesc niciodată. […] Niciodată nu-Și va schimba legământul pe care l-a făcut cu aceia care-L iubesc.” (Profeți și regi, pp. 164, 165)

Credința presupune încrederea în Dumnezeu și conștiența faptului că El este cu noi, chiar dacă nu simțim acest lucru. Noi nu ne bazăm credința pe emoții, ci pe făgăduințele biblice care ne spun că Dumnezeu ne este fidel și are grijă de noi, orice s-ar întâmpla.
Rugăciunea este legătura noastră cu Dumnezeu. Așa cum El i s-a adresat lui Ilie, tot la fel ne vorbește și nouă cu o voce blândă, atunci când ne rugăm. Rugăciunea nu înseamnă numai să Îi vorbești lui Dumnezeu, ci și să Îl asculți.
Activitatea intensă ne distrage atenția de la problemele noastre și ne ajută să ne concentrăm asupra nevoilor altora. Dacă facem ceva plăcut pentru alții, ne simțim mai bine. Ce lucru poți să faci pentru altcineva, ca să te simți mai bine?