[sâmbătă, 23 mai]

Niciodată singur

Referința biblică: 1 Regi 17:1-16

Comentariu: Profeți și regi, capitolele 9 și 10 (prima parte)

 

Text-cheie

„«Vei bea apă din pârâu și am poruncit corbilor să te hrănească acolo.» El a plecat și a făcut după cuvântul Domnului. S-a dus și s-a așezat lângă pârâul Cherit, care este în fața Iordanului. Corbii îi aduceau pâine și carne dimineața și pâine și carne seara, și bea apă din pârâu.” (1 Regi 17:4-6)

 

Când îți este frică sau te afli într-o situație dificilă, te ajută să ai lângă tine o persoană apropiată care să te îmbrățișeze sau să îți spună un cuvânt amabil. Rubrica Ce părere ai? din studiul pentru această săptămână te-a provocat să te gândești la o persoană pe care ți-ai dori să o ai alături când te afli într-o împrejurare periculoasă sau înfricoșătoare. Citește Isaia 41:10 de la rubrica Repere. Cum te simți când știi că Dumnezeu nu te va abandona niciodată, chiar dacă nu mai ai pe nimeni lângă tine?

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Ce părere ai?

Dumnezeu a spus uneori despre Sine că este ca un tată sau ca o mamă, iar Isus spune despre Sine că ne este frate. Când te afli într-o împrejurare dificilă sau chiar într-una care îți pune viața în pericol, pe cine ai dori să ai alături? Pune în ordine următoarele persoane, în funcție de importanța lor (1 – cea mai importantă; 5 – cea mai puțin importantă).

__mama
__tata
__sora
__fratele
__cel mai bun prieten