Alte rubrici din studiu

Știai că?

Moise este considerat autorul Torei, adică a primelor cinci cărți din Biblie. Deși unii contestă acest lucru, cei mai mulți îl consideră adevărat. În acea perioadă a istoriei, întâmplările erau probabil povestite oral, din generație în generație. Găsirea manuscriselor de
la Marea Moartă ne-a demonstrat că tradiția orală păstra foarte fidel conținutul întâmplărilor. Îți poți imagina cum era să redai cu mare acuratețe toate amănuntele unei istorii lungi ca cea a israeliților și a exodului lor din Egipt? Noi abia dacă putem să ținem minte un anumit lucru pe care ni-l cer părinții noștri!

 

Flash

„Marele vrăjmaș susținea că sentința divină – «țărână ești și în ță- rână te vei întoarce» (Geneza 3,19) – îi dădea stăpânire asupra morților. Puterea mormântului nu fusese niciodată înfrântă până atunci și, de aceea, el îi pretindea pe toți cei care se odihneau în mormânt, ca fiind robii săi, ce nu puteau fi eliberați din închisoarea întunecată.” (Patriarhi și profeți, p. 478)

 

Cu alți ochi

„Succesul trebuie determinat nu atât de mult după poziția pe care a atins-o cineva în viață, cât după obstacolele pe care le-a depășit.” – Booker T. Washington, pedagog american, secolul XIX

„Ce este succesul? Cred că e o îmbinare între a avea o înclinație pentru ceea ce faci și a ști că acest lucru nu e suficient, că trebuie să depui mult efort și să ai un anumit simț al scopului.” – Margaret Thatcher, politician britanic din secolul XX, prim-ministru (1975-1990)