[marți, 15 octombrie]

La rubrica Flash, Ellen White surprinde esența a ceea ce putem face noi pentru a împiedica apariția unor asemenea incidente regretabile în viața noastră. Recitește pasajul.

„Și totuși, avem și noi ceva de făcut pentru a ne împotrivi ispitei. Aceia care nu doresc să cadă pradă atacurilor lui Satana trebuie să-și apere bine porțile sufletului; trebuie să se ferească de a citi, a privi sau a asculta ceea ce trezește gânduri murdare. Să nu-și lase mintea și gândurile să alerge la întâmplare după oricare subiect ce iese în cale, după cum li-l aduce Satana înainte.” (Patriarhi și profeți, p. 460)

Într-o anumită măsură, în asemenea situații au un anumit rol negativ și plictiseala și inactivitatea, care lasă loc activităților de orice natură. Poate că una dintre cele mai bune modalități de a ne păzi inimile este aceea de a ne angaja în activități care ne aprofundează experiența cu Dumnezeu. Ce persoane cunoști care își umplu viața cu lucruri constructive? Poate că sunt niște cititori sau observatori pasionați. Sau poate că se implică într-o mare măsură în slujirea altora sau au o viață activă de rugăciune. Cine este modelul tău în această privință? Ce lucru precis vei face săptămâna aceasta pentru a-ți consolida devoțiunea față de Dumnezeu?
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse