[sâmbătă, 22 iunie]

Fiasco în familie

Referința biblică: Geneza 34; 35; 37.

Comentariu: Patriarhi și profeți, capitolul 19.

 

Text-cheie

„Dumnezeu i-a mai zis: «Eu sunt Dumnezeul cel Atotputernic: fii roditor și înmulțește-te; un neam și o mulțime de neamuri vor ieși din tine, chiar regi vor ieși din coapsele tale. Țara pe care le-am dat-o lui Avraam și Isaac ți-o voi da ție și seminței tale după tine.’” (Geneza 35:11,12)

 

Rezolvă activitățile de la Ce părere ai?

Încercuiește cuvintele care descriu cel mai bine familia ta:

ocupată pretențioasă gălăgioasă fericită creștină închisă împăciuitoare iubitoare amabilă josnică veselă divizată aeriană ruptă stresată disfuncțională conservatoare în dezvoltare cheltuitoare simpatică jenantă

Completează următoarele afirmații:

O familie perfectă întotdeauna _________________________________
O familie perfectă niciodată ___________________________________

Deși s-ar putea să fie greu de găsit familia perfectă, uneori, a ști care sunt trăsăturile importante ne ajută să ne dăm seama dacă o familie este funcțională sau disfuncțională. Ce părere ai despre următoarea afirmație făcută de un om înțelept?
„Mai bine o coajă de pâine uscată, mâncată în pace și în liniște, decât o casă plină de petreceri și cu ceartă.” (Proverbele 17:1) Parafrazarea mea:

_________________________________________

Care crezi că este adevărul central din acest pasaj? Ce raport există între cuvintele marelui înțelept și dinamica familiei tale?