[sâmbătă, 15 iunie]

Luptă lângă un pârâu

Text-cheie

„…Eu sunt Domnul, Dumnezeul strămoșului tău, Avraam, și Dumnezeul lui Isaac… Eu voi fi cu tine, te voi păzi oriunde vei merge și te voi aduce înapoi în această țară; nu te voi părăsi până nu voi împlini ceea ce ți-am promis.” (Geneza 28:13,15

Rezolvă exercițiul de la rubrica Ce părere ai? Când ești pus față în față cu propriul păcat, ce reacții ai? Gândește-te la modul în care Pavel ne încurajează să ne raportăm la suferința pe care o simțim din cauza păcatului: „Dar nu numai atât, ci ne lăudăm și în necazuri, știind că necazul produce răbdare, răbdarea produce caracter matur, caracterul matur produce nădejde, iar nădejdea aceasta nu ne dezamăgește, întrucât dragostea lui Dumnezeu ne-a fost turnată în inimi prin Duhul Sfânt Care ne-a fost dat” (Romani 5:3- 5). Ce anume din acest pasaj ți se adresează personal atunci când te lupți cu Dumnezeu?

Ce părere ai?
Pune următoarele situații în ordine, în funcție de gradul în care te tulbură sufletește (1 – foarte mult; 10 – puțin).
__ când mă cert cu părinții
__ când nu ascult de Dumnezeu
__ când sunt respins de coechipieri (prieteni) __ când sar peste timpul care trebuie petrecut cu Dumnezeu

__ când adorm la biserică sau nu sunt atent

__ când mă despart de un prieten/prietenă

__ când chiulesc de la școală
__ când am un conflict cu un profesor
__ când petrec o zi întreagă uitându-mă la televizor
__ când îmi compromit standardele morale

Te-ai luptat cu Dumnezeu în una dintre aceste situații? Ce crezi că a încercat să-ți spună? Ai făcut un pas spre maturitate în vreo situație de acest gen? Dacă da, cum?