[miercuri, 5 iunie]

Citește textele biblice de la Repere și încearcă să-i pui fiecăruia un titlu. Care dintre ele se potrivește cel mai bine situației tale actuale? De ce crezi că respectivul verset ți se potrivește mai bine decât celelalte? Cum se aplică acest text vieții tale? Gândește-te la un prieten care s-ar putea să aibă același câștig de pe urma pasajului. Roagă-te să-l poți încuraja săptămâna aceasta.

„Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, știind că veți primi ca răsplată moștenirea de la Domnul. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23,24)

„Dar Eu vă spun să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci aceluia care te lovește peste obrazul drept, întoarce-i-l și pe celălalt. Celui ce vrea să te dea în judecată și să-ți ia tunica, lasă-i și haina, iar dacă cineva te obligă să mergi cu el o milă, mergi cu el două mile.” (Matei 5:39-41)

„Căsătoria să fie onorată în toate, iar viața intimă să nu fie pângărită, pentru că Dumnezeu îi va judeca pe cei desfrânați și adulteri!” (Evrei 13:4)

„Însă dacă cineva crede că se comportă nepotrivit față de logodnica lui și dacă ea a trecut de vârsta căsătoriei, iar el simte că ar trebui să se căsătorească, atunci să facă după cum vrea – nu păcătuiește, să se căsătorească!” (1 Corinteni 7:36)

„Cel ce-și găsește o soție găsește ce este bine și primește astfel o favoare de la Domnul.” (Proverbele 18:22)

«De aceea bărbatul își va lăsa tatăl și mama și se va uni cu soția lui, iar cei doi vor deveni un singur trup.» Taina aceasta este mare – mă refer la Hristos și la Biserică. Totuși fiecare dintre voi trebuie să-și iubească soția ca pe sine însuși, iar soția să-și respecte soțul.” (Efeseni 5:31-33)