[joi, 30 mai]

Una dintre temele importante din istoria Sodomei este imoralitatea sexuală. Bărbații din oraș au venit la casa lui Lot ca să întrețină relații sexuale cu musafirii lui. Cum i-ai prezenta Evanghelia unui cunoscut care este homosexual sau care e derutat în ceea ce privește înclinațiile lui sexuale?
Îi iubește Dumnezeu pe cei care comit păcate sexuale?

Citește 2 Samuel 11:1-5,26,27.

1 La începutul anului, pe vremea când porneau regii la război, David l-a trimis pe Ioab, împreună cu slujitorii săi şi cu întreaga oştire a lui Israel, la război. Ei i-au nimicit pe amoniţi şi au asediat Raba. David însă rămăsese la Ierusalim.

2 Într-o seară, regele s-a sculat din patul său şi se plimba pe acoperişul palatului. De pe acoperiş a zărit o femeie foarte frumoasă care se îmbăia. 3 David a trimis pe cineva să afle cine este femeia şi i s-a spus că este Batşeba, fiica lui Eliam şi soţia hititului Urie. 4 David a trimis nişte oameni ca s-o aducă la el. Ea a venit la el şi el s-a culcat cu ea (ea tocmai se curăţise de necurăţia ei). Apoi ea s-a întors acasă. 5 Femeia a rămas însărcinată şi i-a trimis vorbă lui David, zicând: „Sunt însărcinată!“

26 Când a auzit soţia lui Urie că soţul ei a murit, l-a jelit. 27 După ce au trecut zilele de jale, David a trimis după ea şi a adus-o în palatul lui. Ea i-a devenit soţie şi i-a născut un fiu. Fapta aceasta a lui David nu a plăcut însă Domnului.

Dumnezeu îi iubește pe păcătoși, dar nu le poate accepta păcatele.
Ce poți face în această săptămână pentru a te păstra curat din punct de vedere sexual?