[sâmbătă, 20 aprilie]

O foarte lungă umblare cu Dumnezeu

Referința biblică: Geneza 4:25 – 6:2.

Comentariu: Patriarhi și profeți, capitolul 6.

 

Text-cheie

„La vârsta de șaizeci și cinci de ani, lui Enoh i s-a născut Metușelah. După nașterea lui Metușelah, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani și i s-au mai născut și alți copii: fii și fiice. Astfel, toate zilele lui Enoh au fost de trei sute șaizeci și cinci de ani.” (Geneza 5:21-23)

 

Rezolvă exercițiul de la Ce părere ai?

Întocmește o listă de calități și trăsături comune în familia ta. Pot fi anumite aspecte fizice, trăsături de caracter sau concepții și valori. Cum sunt acestea duse mai departe de urmași?

Trăsături/ calități                            Cum sunt transmise

________________                 _________________

________________                 _________________

________________                 _________________

Crezi că trăsăturile de caracter pe care le-ai notat sunt transmise din generație în generație? E o chestiune ce ține doar de genetică? Sau e ceva ce îți însușești pe măsură ce treci prin viață? Care este trăsătura pe care ai moștenit-o de la părinți sau alți membri ai familiei și pe care vrei să o dezvolți și, probabil, să o transmiți mai departe copiilor tăi, într-o bună zi?
Gândește-te la provocarea lansată de Pavel în Romani 12:2: „Nu vă conformați acestui veac, ci lăsați-vă transformați prin reînnoirea gândirii voastre…” Care sunt tiparele pe care le observi în viața ta și ai vrea să le schimbi?
Începe schimbarea chiar astăzi, înălțând o rugăciune și urmând sfatul lui Pavel de a face în așa fel încât transformarea să înceapă din minte.