Am, pot şi vreau!

Referinţa biblică: 1 Corinteni 12:4-28

Comentariu: Tragedia veacurilor, capitolele 18, 19 și 20

 

Text-cheie

„Există o diversitate de daruri, dar este acelaşi Duh. Există o diversitate de posibilităţi de slujire, dar este acelaşi Domn. Există, de asemenea, o diversitate de lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, Cel care face ca toate acestea să lucreze în fiecare.” (1 Corinteni 12:4-6)

 

Ideea de slujire şi ideea că suntem administratori ai tuturor resurselor încredinţate de Dumnezeu sunt deseori greşit înţelese. Pentru unii, slujirea înseamnă să-i laşi pe alţii să-ţi dicteze cum să trăieşti. Iar pentru alţii, administrarea resurselor încredinţate de Dumnezeu presupune doar administrarea banilor. Definiţiile de la rubrica Ce părere ai? se aseamănă cu ideile tale? Prin ce diferă? Cum ai rescrie definiţiile?
Slujire:____________________________________
Administratori ai resurselor încredinţate de Dumnezeu:__________________________

 

Ce părere ai?

Citeşte următoarele definiţii şi decide-te cu care eşti de acord. Explică şi de ce.

• Slujirea ţine, în principal, de sentimentele faţă de Dumnezeu şi de atitudinea faţă de lucrarea Lui. Conform cu 1 Corinteni 13:1-3, folosirea darurilor spirituale fără niciun pic
de dragoste nu înseamnă nimic. Devotamentul autentic manifestat în slujire şi închinare este esenţial pentru o lucrare eficientă.

• Calitatea noastră de administratori ai resurselor încredinţate de Dumnezeu ţine de responsabilitatea de care dăm dovadă. După ce am identificat şi am înţeles mai bine în ce constau darurile spirituale, trebuie să fim responsabili în modul în care le folosim. În 1 Corinteni 12:1 ni se reaminteşte că este datoria noastră să identificăm care sunt darurile spirituale, deoarece vom fi traşi la răspundere pentru modul în care le folosim
(1 Petru 4:10; Matei 25:14-30).


Părerea mea