Asta e varianta mea şi rămân la ea

Referinţa biblică: Faptele apostolilor 20:4 – 23:35

Comentariu: Faptele apostolilor, cap. 37, 38.

 

Text-cheie

„El a zis: «Dumnezeul strămoşilor noştri te-a ales ca să-I cunoşti voia, să-L vezi pe Cel Drept şi să auzi cuvinte din gura Lui, pentru că Îi vei fi martor înaintea tuturor oamenilor pentru lucrurile pe care le-ai văzut şi auzit. […] Ridică-te, fii botezat şi fii spălat de păcatele tale, chemând Numele Lui!»” (Faptele 22:14-16)

 

Rezolvă exerciţiul de la rubrica Ce părere ai?.

Care experienţe personale ţi se par cele mai convingătoare şi inspiratoare? De ce? Ordonează-le în funcţie de impactul lor asupra ta.

___ din zdrenţe în lux

___ de la o viaţă decăzută (sex, droguri, muzică agresivă) la o viață cuvioasă

___ de la neștiință la înțelegere deplină

___ de la mândrie la umilinţă

___ de la un tiran egoist la un eliberator altruist

___ de la statutul de nebăgat în seamă la cel de celebritate.

De ce eşti intrigat de povestea unei asemenea transformări radicale?
Care ar fi câteva exemple din viaţa practică pentru situaţiile de mai sus?

De ce crezi că mărturia personală are un impact atât de puternic asupra oamenilor? Gândeşte-te la cuvintele rostite de Petru chiar înainte de sfârşitul vieţii: „Căci v-am făcut cunoscută puterea şi venirea Domnului nostru Isus Hristos, nu urmând nişte mituri alcătuite cu îndemânare, ci noi am fost martori oculari ai măreţiei Lui” (2 Petru 1:16). Ai relatat vreodată ceva ce era de necrezut pentru cei care te ascultau? Cum poţi reda o situaţie care crezi că ar trezi suspiciunea celorlalţi sau li s-ar părea greu de crezut? Ce fel de mărturie ai dat despre Hristos cel înviat?

 


Părerea mea