Când departe e prea departe…

Referinţa biblică: Faptele 9:1-18
Comentariu: Faptele apostolilor, capitolele 12, 13, 14

Text-cheie
„Fraţilor, eu însumi nu consider că l-am apucat, însă fac un singur lucru: uitând ce este în urmă şi aruncându-mă înainte.” (Filipeni 3:13,14)

În ce ordine ai pus elementele enumerate la rubrica Ce părere ai?.
Care ţi se pare cel mai important?

Ce părere ai?
Jocurile Olimpice de Iarnă, din Vancouver, Canada, au fost o demonstraţie de forţă a unor sportivi de valoare, care au petrecut ani de zile antrenându-se pentru acest moment – momentul lor. Pe o scară de la 1 (esenţial) la 5 (important), ordonează următoarele lucruri în funcţie de importanţa lor pentru un sportiv care se antrenează pentru Jocurile Olimpice.

___ odihnă

___ alimentaţie sănătoasă

___ visuri şi obiective

___ antrenament propriu-zis

___ determinare

Probabil că ai avut ceva dificultăţi în ordonarea lor, deoarece toate sunt importante pentru atingerea succesului la olimpiadă. Când un sportiv acordă o mare atenţie tuturor celor cinci lucruri, are mari şanse de reuşită. În domeniul spiritual, lucrurile nu stau foarte diferit. Transformările spirituale necesită un apel la schimbare, acceptarea lui Isus Hristos ca Mântuitor personal, viziune asupra noii vieţi în Hristos, dorinţa de a fi pe placul lui Dumnezeu, rugăciune, studiu biblic şi manifestarea credinţei – acestea fiind doar câteva exemple.
Care dintre elementele de mai sus consideri că e cel mai important în drumul omului spre transformare? Explică.


Părerea mea