Vești misionare – 20 martie 2021

„Vreau să plantez o biserică”

de Andrew McChesney, Adventist Mission

Julio Ovalle s-a întors plin de entuziasm de la o conferință organizată de Misiunea Globală pentru membrii bisericii din Mexico. I-a spus cu încântare soției lui, Maria Diaz, despre ceea ce a învățat la eveniment.
– Acum, vreau să plantez o biserică, i-a spus el.
Mariei i-a plăcut ideea.
– De acord! a spus ea.
De unde să înceapă însă? Julio voia să ajungă la oamenii dintr-un cartier nou și s-a gândit că o cale de a începe ar fi să-i învețe despre principiile esențiale de sănătate, precum aerul, apa, lumina soarelui și celelalte. Julio și Maria au fost sprijiniți de Uniunea Mexicului de Nord să lucreze ca voluntari, pionieri ai Misiunii Globale. Și pastorul bisericii le-a susținut planurile, dar unii membri și-au amintit de eșecul unei încercări anterioare de a ridica o biserică.
– Planul acesta nu va funcționa niciodată, a spus unul.
– Nu veți ajunge la niciun rezultat, a spus altul.
Julio, Maria și cele două fiice adulte s-au îmbrăcat cu tricouri verzi strălucitoare, pe care era imprimat numele programului de sănătate, „Vreau să trăiesc sănătos”, și au început să bată la ușile oamenilor. La fiecare casă au invitat oamenii să se înscrie la un curs de sănătate acasă și lecții de gătit sănătos la biserică.
Familia a lucrat intens timp de patru săptămâni și, în cele din urmă, au înscris la studii biblice… o primă persoană, un bătrân de șaizeci de ani, pe nume Rogelio.
Când membrii bisericii au văzut hotărârea familiei și au aflat despre Rogelio, câțiva și-au luat tricouri verzi strălucitoare și li s-au alăturat, mergând din ușă în ușă. Nu a trecut mult timp și grupul s-a mărit la cincisprezece persoane. Membrii bisericii au lucrat neîncetat timp de șase luni. Văzând că numărul de persoane care studiau Biblia creștea, Julio a decis să formeze un mic grup care să se întâlnească în după-amiezele de Sabat. El a anunțat planul la biserică în februarie 2017 și a invitat mai mulți membri să se alăture efortului. Biserica a susținut micul grup și zece membri au acceptat invitația de a se implica. Mai mult, un membru al bisericii, care închiria o sală pentru aniversarea zilelor de naștere și pentru nunți, și-a pus la dispoziție gratuit spațiul pentru micul grup. La prima întâlnire a acestui mic grup de studiu biblic, au apărut douăzeci și cinci de participanți.
La trei luni după ce a fost înregistrată ca grupă, Conferința locală a recunoscut-o ca ramură a Școlii de Sabat. Șaptesprezece luni mai târziu, în septembrie 2018, a devenit biserică. Astăzi, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Puerta del Cielo (Poarta Cerului) are treizeci și cinci de membri, dintre care douăzeci și patru sunt botezați ca urmare a participării la cursurile de sănătate ținute de Julio și Maria. Participarea în Sabat se ridică la cincizeci de persoane. Există planul de construire a unei clădiri pentru această biserică. „Obiectivul nostru este să ridicăm biserica și să adunăm mai multe suflete pentru Împărăție”, a spus Julio, care are patruzeci și șase de ani.