Vești misionare – 27 februarie 2021

Biserica din garaj

de Andrew McChesney, Adventist Mission

Luis avea zece ani când s-a mutat cu părinții lui în La Apartada, un oraș din nordul Columbiei, unde nu era nicio biserică adventistă.
Mama și tatăl voiau ca Luis să meargă la biserică în Sabat. Luis voia să meargă la biserică, dar cea mai apropiată biserică adventistă se afla departe, în alt oraș. Pastorul districtului a venit cu o idee. „Ar trebui să deschideți o biserică”, a spus el.
Tatălui și mamei le-a plăcut ideea. Și lui Luis i-a plăcut. Dar unde se puteau aduna oamenii ca să se închine? Casa lor era prea mică pentru mulți vizitatori.
„De ce să nu ne folosim garajul?” a întrebat tatăl.
Era o idee bună. Garajul era mai mare decât casa. În afară de aceasta, era gol, deoarece familia nu avea mașină. Tatăl i-a spus lui Luis să-și invite noii prieteni de la școală să vină la garaj marți, pentru o întâlnire de o oră.
– Veniți la mine la garaj ca să auziți ceva special și să mâncați ceva bun, le-a spus Luis prietenilor lui.

– Desigur că vom veni! au răspuns aceștia.
În prima marți au sosit treizeci și șapte de copii, cu vârsta între cinci și paisprezece ani. Luis le-a vorbit copiilor despre cât de importantă este îndeplinirea promisiunilor. El a citit dintr-un program creat de biserică despre adevăratele valori. După aceea, mama le-a dat copiilor arroz con leche, un desert făcut din orez cu lapte. Luis i-a invitat pe copii să vină și săptămâna următoare, și au sosit șaizeci și cinci de copiii. Garajul nu era destul de mare și, prin urmare, tatăl a cerut autorităților să le pună la dispoziție un loc nou de întâlnire. Primarului i-a plăcut că Luis îi învăța valori bune pe mulți copii. „Vă puteți întâlni în vechea clădire a primăriei”, a spus aceasta. Fiind așa de mulți copii, tatăl a decis să înființeze cluburile de exploratori și companioni. Cele două cluburi se întâlneau și în afara întâlnirii săptămânale de la Luis în care discutau despre adevăratele valori.
Tatăl a văzut o clădire abandonată, care arăta chiar mai potrivită pentru un loc de întâlnire și a primit permis de la primar să se mute acolo. Primarul le-a dat și un milion de pesos ca să renoveze locul.
Într-o dimineață din luna iulie, la doar patru luni după ce grupul s-a întâlnit pentru prima dată în garaj, șaptezeci de copii și de adulți s-au adunat în centrul renovat pentru primul serviciu de închinare de Sabat. Luis era fericit. Cei mai mulți participanți erau copii pe care el îi invitase.
Astăzi, la nouă luni după ce garajul a fost deschis pentru prima dată, în fiecare Sabat se adună și se închină optzeci de copii și douăzeci de adulți. Treizeci și opt de persoane au fost botezate. În orașul lui Luis se găsește acum o biserică adventistă. „Sunt foarte fericit deoarece am învățat multe lucruri noi”, spune Luis. „Cel mai important dintre toate este că am învățat că pot invita copiii la picioarele lui Isus.”