Vești misionare – 23 ianuarie 2021

O lecție nemuritoare

de Godwin K. Lekundayo

Dumnezeu m-a învățat despre felul cum înțelege Cerul timpul când, ca pastor al districtului, am condus o serie de evanghelizare de trei săptămâni în Tanzania, țara mea natală.
Organizatorii locali au ales sezonul uscat pentru adunările din Moshi, un oraș aflat la poalele muntelui Kilimanjaro. Însă, după prima săptămână, a început să plouă torențial. Fiind îngrijorați că ploaia îi va ține pe oameni acasă, am sugerat să reprogramăm întâlnirile pentru mai târziu.
Spre surprinderea mea, liderul comitetului evanghelistic local a refuzat.
– Nu, pastore, nu vom amâna, a spus el. Ne-am rugat ca aceste întâlniri să aibă loc, iar Domnul ne-a auzit rugăciunile și știa că avea să plouă.
– Ce ar trebui să facem atunci? l-am întrebat. Vezi doar că plouă torențial.
– Trebuie să avem puțină credință că Dumnezeu va privi cu simpatie spre ora întâlnirii, a spus el. Să ne rugăm pentru asta. „Bunul nostru Domn, poți să faci să plouă cât vrei, dar, Te rog, oprește ploaia între orele 15:30 și 18:30.”
Astfel, oamenii puteau merge 30 de minute ca să vină la întâlnirea de la ora 16:00 și aveau 30 de minute ca să ajungă acasă după întâlnirea care se încheia la ora 18:00.
Nu eram sigur în privința acestei cereri, dar m-am alăturat în rugăciune. A doua zi dimineața, ploaia cădea în torente și a continuat la fel până după-amiază. Însă exact la ora 15:30 s-a oprit. Întâlnirea noastră începea la ora 16:00 și am predicat până la ora 18:00. După aceea, a început să plouă din nou la ora 18:30.

Vremea a continuat să urmeze acest orar timp de două săptămâni. Ploua cu găleata până la ora 15:30, apoi se oprea și, de la ora 18:30, începea să plouă din nou.
Într-o zi, un vizitator a sosit la locul de adunare la ora 15:00 ca să prindă un loc bun. A așteptat un timp și, văzând ruperea serioasă de nori, a decis că întâlnirea va fi anulată și a plecat. A doua zi ne-a întrebat dacă a mai avut loc adunarea.
– Bineînțeles, i-am răspuns. Nu L-am rugat pe Dumnezeu să oprească ploaia la ora 15:00. L-am rugat să o oprească la ora 15:30, așa că ar fi trebuit să ții cont de asta.
– Nu am să mai fac niciodată această greșeală, a spus bărbatul.
În ultimul Sabat, am botezat douăsprezece persoane în râu. În timp ce o scoteam din apă pe ultima persoană, a început să plouă.
Experiența m-a învățat că Dumnezeu dă dovadă de sensibilitate față de timp. Chiar dacă Dumnezeu nu Se confruntă cu crize de timp, cum ni se întâmplă nouă, El așteaptă ca și noi să dom dovadă de sensibilitate față de timp și să fim niște buni administratori ai acestuia. Pavel a scris în Efeseni 5:15,16: „Luați seama deci să umblați cu băgare de seamă, nu ca niște neînțelepți, ci ca niște înțelepți. Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele.”