Vești misionare – 26 septembrie 2020

Însărcinată timp de doi ani

de Andrew McChesney

Fanta Camara a fost cuprinsă de entuziasm când a observat că abdomenul ei se umflase ușor. Dar pe măsură ce umflătura creștea, a început să se simtă bolnavă. I-a fost atât de rău încât s-a dus la spital, în Conakry, Guineea.
Un medic i-a examinat abdomenul și i-a spus: „Ești însărcinată.”
Fanta nu l-a crezut pe medic, astfel că a rugat o rudă care era asistentă medicală să o examineze. „Ești însărcinată”, i-a spus și ea. „Ai un copil în burtă.”
Fanta a strigat de bucurie. Dar încă se simțea rău, iar ruda aceea nu știa cum să o ajute. Așa că, s-a dus la un alt spital. „Ești însărcinată”, i-a spus și medicul de aici.
Fanta s-a dus la al treilea spital. „Ești însărcinată”, a fost din nou răspunsul. Dar nici aici nu știau cum să o ajute să nu se mai simtă rău.
Pe măsură ce săptămânile treceau, starea de sănătate a Fantei se înrăutățea. Abia mai putea să meargă.
La cinci luni după ce Fanta observase că i se umflă abdomenul, o ființă ciudată a apărut în dormitorul ei. Avea picioarele și labele picioarelor ca ale unui om, dar pieptul și chipul erau de leopard. Fanta a țipat. „Tu nu vei naște bebelușul pe care îl ai în burtă”, i-a spus străinul și apoi s-a întors și a dispărut prin zidul camerei.
În a doua noapte, străinul a apărut din nou și i-a spus același lucru: „Tu nu vei naște bebelușul pe care îl ai în burtă”. Și în fiecare noapte întâmplarea se repeta.
A trecut un an. Au trecut doi ani. A început al treilea – Fanta era tot însărcinată și se simțea groaznic. Atunci, și-a adus aminte de Tranqulle Fassinadouno. Îl ignorase până atunci pentru că era singurul creștin din zonă, dar acum era disperată. După ce i-a auzit situația, Tranqulle, un pionier al Misiunii Globale, a postit și s-a rugat timp de trei zile, cerându-I lui Dumnezeu înțelepciune.
Apoi s-a dus la Fanta și, deschizându-și Biblia, a citit Efeseni 6:12: „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.”
El li s-a adresat oaspeților spirituali nevăzuți din casa ei: „Orice spirit care nu mărturisește Numele lui Isus Hristos să plece imediat de aici, în Numele lui Isus Hristos”, a spus el.
În noaptea aceea, Fanta stătea întinsă în pat când a apărut spiritul rău. Înainte ca el să vorbească, ea a spus: „Pleacă imediat, în Numele lui Isus Hristos.” Și spiritul rău a dispărut îndată, într-un nor de fum, și nu s-a mai întors niciodată.
Trei zile mai târziu, Fanta a dat naștere unei fetițe sănătoase. „Acum cred în Isus Hristos”, a spus Fanta.

Vă mulțumim pentru darurile voastre din Sabatul al Treisprezecelea, care vor ajuta oamenii din Guineea și din alte zone ale diviziunii Africii Centrale și de Vest să afle despre Isus.