Vești misionare – 15 februarie 2020

Rugăciunea unei mame din Spania

Rebeca Ruiz Laguardia

Pe când era doar o fetiță de 10 ani, Pilar Laguardia se uita la cerul înstelat de deasupra Spaniei și se întreba: „Cine a creat stelele? Avem oare un Creator sau suntem doar rezultatul întâmplării?”
Această întrebare i-a chinuit gândurile ani de zile. A cerut părerile rudelor ei, dar nimeni nu i-a putut oferi un răspuns care să o mulțumească. Duminica mergea la slujbele de la biserică, dar predicile despre focul iadului și despre un Dumnezeu tiran și răzbunător au determinat-o să se îndepărteze de credința familiei sale.
O boală foarte agresivă a fost aproape să o doboare la vârsta de 22 de ani. Pilar era îngrozită de moarte, pentru că nu aflase niciun răspuns la întrebarea ei despre Dumnezeu.
Într-o zi, în agonie, a deschis geamul și a strigat către cer: „Doamne, dacă exiști, vreau să Te cunosc! Ajută-mă! Răspunde‑mi!”
Dumnezeu i-a răspuns trei zile mai târziu când, un membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, Simón Montón, a bătut la ușa casei sale. Simón l-a invitat pe tatăl ei, care era un păstor agnostic, la niște întâlniri evanghelistice, iar el a acceptat din curiozitate. Pilar a cerut să meargă și ea, dar tatăl ei a spus că vrea să meargă singur. Pilar a insistat și, în cele din urmă, tatăl ei a acceptat.
Pilar, slăbită de boala ei, a intrat pentru prima dată într-o biserică adventistă de ziua a șaptea, la sfârșitul anilor ’60. Ea a ascultat imnuri frumoase și profeția din Daniel 2 cu privire la timpul sfârșitului. Deși tatăl ei nu a mai revenit după prima seară, ea a participat până la sfârșitul întâlnirilor. În ultima seară, a primit cadou o carte, iar un membru al bisericii și-a notat adresa ei.

Câteva zile mai târziu, o femeie a vizitat-o acasă și i-a oferit studii biblice. Prin intermediul studiilor săptămânale, Pilar a primit răspunsuri la întrebările ei despre Dumnezeu. Pentru prima dată și-a găsit pacea și liniștea.
Pastorul Luis Bueno a botezat-o pe Pilar la zece luni de la începerea studiilor biblice. S-a căsătorit la vârsta de 32 de ani, însă i-a fost foarte greu să aibă un copil din cauza problemelor de sănătate. Din nou a mers înaintea lui Dumnezeu în rugăciune și a rămas însărcinată. Aşa m-am născut eu. Mama mea, născută în umila casă a unui păstor spaniol în urmă cu 73 de ani, conduce astăzi, cu bucurie, suflete în turma Marelui Păstor. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a oferit o asemenea mamă.

Rebeca Ruiz Laguardia trăiește în Spania.