Vești misionare – 2 noiembrie 2019

Soția încăpățânată

Andrew McChesney, Adventist Mission

Convins de faptul că sâmbăta este Sabatul biblic, proprietarul afacerii, Zelindo João Lay, și-a informat soția că va părăsi biserica duminicală din Lospalos, Timorul de Est. (Republica Democratică Timorul de Est este o țară insulară situată în partea de sud-est a Asiei, ocupând partea de răsărit a insulei indoneziene Timor, cea mai mare insulă din arhipelagul Sondelor Mici.)

– Poftim? Ești nebun? a izbucnit soția lui. După ce că închizi cele două minimarketuri în zilele de sâmbătă, acum vrei să părăsești și biserica! De ce?
– Am găsit adevărul în Biblie, a spus el.
Soţia a a refuzat să mai discute problema.
– De acum încolo, tu vei merge pe drumul tău și eu pe al meu, a spus ea.
Ea a încetat să mai pregătească mâncare pentru Zelindo și, uneori, îl încuia afară din casă.
Zelindo plângea și se ruga: „Ce se întâmplă cu mine? Am găsit adevărul în Biblie, dar acum soția mea dorește să divorțeze de mine, pentru că urmez învățătura Bibliei despre Sabat.”
În fiecare dimineață, soţia mergea la minimarket, ca de obicei, iar Zelindo stătea acasă pentru a avea grijă de fiul lor. Apoi, prelua el tura de la prânz până la ora 21 la magazin, iar soţia lui se întorcea acasă pentru a sta cu cel mic.
Într-o dimineață, Zelindo s-a rugat: „Doamne, dacă vrei să-mi părăsesc biserica, arată-mi printr-o minune!” La amiază, când a intrat în magazin, a fost șocat să o găsească pe soţia lui citind Biblia. Nu o văzuse niciodată mai înainte interesată să citească din Biblie. A văzut că a citea despre femeia și balaurul din Apocalipsa 12.
– Draga mea, dacă nu înțelegi ce citești, îți pot explica, i-a spus el.
BANG! Femeia a lovit brusc biroul cu palma. Zgomotul puternic le-a atras atenția clienților. Soţia lui Zelindo a început să plângă.
– De ce ne-au mințit? a spus ea. De ce ne-au ascuns toate astea?
Zelindo a îmbrățișat-o. „Îţi mulțumesc, Doamne, că mi-ai răspuns la rugăciune”, a spus el. „Am văzut minunea.”
Sâmbăta următoare, familia a mers împreună pentru prima dată la o biserică adventistă de ziua a şaptea.
Mai târziu, Zelindo și soția lui au fost botezați în Biserica Adventistă. Zelindo, care avea 42 de ani, a spus că Dumnezeu l-a binecuvântat peste măsură, în timp ce el a căutat să-L onoreze la lucru. El a oprit vânzarea de alcool, tutun, cafea și ceai și a schimbat regulile de angajare. În plus față de salarii, acum el le oferă angajaților și cazare. Le cere acestora să se închine împreună cu el în fiecare dimineață și seară și le cere să participe la studii biblice o dată pe săptămână.
Zelindo se roagă în fiecare zi: „Vreau să folosesc această afacere pentru a Te lăuda. Ajută-mă să conduc oameni către Tine.”
Angajații și-au exprimat uimirea în timpul studiilor biblice: „Ceea ce ne înveți din Biblie este chiar adevărat”, spun ei. Zelindo a spus că Dumnezeu i-a binecuvântat afacerea dincolo de cele mai mari speranțe ale lui: opt angajați au fost botezați în patru ani.

O parte din darurile oferite în al treisprezecelea Sabat în anul 2015 a ajutat la construirea primei școli adventiste de ziua a şaptea în capitala Timorului de Est, Dili. Vă mulțumim pentru darurile care ajută la înaintarea Evangheliei!