Vești misionare – 19 octombrie 2019

Pastorul japonez care a găsit 30 000 de dolari

Andrew McChesney, Adventist Mission

Factura uriașă pentru consumul de apă i-a șocat pe liderii bisericii japoneze din Tokyo.
Uimiți de faptul că factura se dublase față de luna precedentă, conducătorii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Amanuma au contactat firma care furniza apa și, în curând, au descoperit că o conductă subterană era spartă. Ea nu a putut fi reparată, iar firma a sfătuit biserica să instaleze o altă conductă deasupra solului. Costul: 7 milioane de yeni, sau aproximativ 70 000 de dolari.
Biserica nu dispunea de 7 milioane de yeni.
În plus, liderii bisericii deja se confruntau cu o altă cheltuială majoră. Ei aveau nevoie să strângă 16 milioane de yeni (160 000 de dolari) pentru achiziționarea de echipamente, astfel încât biserica lor să poată fi unul dintre cele 161 de locuri din Japonia în care să se poată desfășura întâlniri în cadrul evanghelizării majore din anul 2018. Complicând și mai mult lucrurile, membrii bisericii nu au fost deloc entuziasmați de întâlnirile evanghelistice, plângându-se de cheltuielile prea mari și de efortul uriaș care trebuia făcut.
„A fost foarte stresant”, a declarat Kyoichi Miyazaki, care supraveghea strângerea de fonduri în calitate de prezbiter al bisericii din Amanuma.

Comitetul bisericii s-a întâlnit să se roage pentru problema conductei. Imediat după rugăciune, pastorul asociat al bisericii, Myunghoon Rha, s-a dus la biroul său. Pe birou a găsit 3 milioane de yeni (30 000 de dolari) în numerar. Rha, care era misionar în Coreea de Sud, a fost atât de entuziasmat, încât a dus vestea și celorlalți membri ai comitetului. În următorul Sabat, el a anunțat nevoia aprovizionării cu apă a bisericii. El a spus cum au apărut 3 milioane de yeni în biroul său și a făcut apel ca și alții să contribuie.
La scurt timp, a apărut o altă surpriză în coșulețul de colectă pentru Şcoala de Sabat: un plic cu un milion de yeni (10 000 de dolari).
Liderii bisericii au fost încântați, dar erau totodată îngrijorați la gândul că poate donatorul nu și-a dat seama exact ce face. După ce colecta a fost adunată și numărată, au ajuns la concluzia că banii veneau din partea unei vizitatoare care venise pentru prima dată la ei în biserică:
– Ați intenționat cu adevărat să dați toți acești bani? au întrebat ei.
Femeia a răspuns:
– Azi-noapte am avut un vis. Cineva mi-a spus să fac o donație unei biserici creștine. Nu sunt creștină și nu cunosc biserici creștine. Am căutat o biserică creștină și v-am găsit pe voi.
Ea a insistat ca biserica să păstreze întreaga sumă.
După acel Sabat, femeia nu a mai fost văzută niciodată. De asemenea, biserica nu a aflat niciodată cine a donat 3 milioane de yeni.
În urma acestor minuni, biserica a reușit să strângă fondurile necesare atât pentru noua conductă de apă, cât și pentru echipamentul pentru întâlnirile de evanghelizare.
Rha a spus că donațiile miraculoase și botezurile au ajutat la schimbarea atmosferei din biserica Amanuma, cea mai mare biserică adventistă din Japonia, care are 900 de membri.
„Oamenii erau negativiști, dar acum sunt entuziaști”, a spus Rha. „Ei știu acum că Dumnezeu este la lucru.”
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse