Vești misionare – 21 septembrie 2019

Un motociclist acceptă Sabatul

Richard Smith

Invitația l-a lăsat fără cuvinte pe Richard Smith după ce acesta venise la un centru pentru seniori să ia niște mâncare pentru a o livra mai multor pensionari din statul Virginia de Vest, SUA. Făcea aceste drumuri cu motocicleta lui Harley-Davidson.
– Ai vrea să mergem împreună la Biserica Adventistă? l-a întrebat Rut, care lucra și ea la centrul pentru vârstnici.
– Nu știu ce să zic, a răspuns Richard. Nu știu nimic despre această biserică.
Richard, care avea 72 de ani, trecuse pe la mai multe biserici duminicale în cursul celor două căsnicii; avusese două slujbe diferite, însă nu fusese niciodată botezat. Nu știa la ce biserică să meargă și adesea își spunea: „Dacă Dumnezeu mă trezește într-o zi și-mi spune să merg la o altă biserică, vreau să îmi pot face bagajele și să merg.”
Așadar, când Rut l-a invitat la biserică a răspuns: „Hai să încercăm întâi la bisericile mele.”
După ce în următoarea duminică au mers împreună la o biserică, a întrebat-o pe Rut cum i s-a părut. (Rut era asistentă medicală și era cu șase ani mai tânără decât el.)
„Dacă aș fi mers doar pentru micul dejun aș fi spun că a fost bine”, a remarcat Rut gândindu-se la gogoși și la sucul de fructe.
Cerându-i o părere și despre a doua biserică la care au mers, Rut a remarcat că pastorul petrecuse mai mult timp cu anunțurile decât cu predica.
Observațiile lui Rut i-au oferit lui Richard o nouă perspectivă și, în cele din urmă, a fost de acord să o însoțească la o biserică adventistă. Nu a durat mult și Richard a început să-i pună pastorului, Bill Hunt, o mulțime de întrebări din Biblie, iar răspunsurile acestuia l-au uimit.
„A fost de parcă aș fi avut ochii acoperiți cu o pânză”, a declarat Richard. „Puteam vedea prin ea, dar vederea era destul de încețoșată. Bill mi-a dat la o parte această pânză de pe ochi așa că am putut spune: Oo! Acum văd cât se poate de clar!”
Richard și Bill au un interes comun; amândoi sunt motocicliști.
Mai târziu, Bill l-a invitat pe Richard la o campanie de evanghelizare – una dintre cele 35 de campanii ținute în anul 2015, în Virginia de Vest, care au fost finanțate din daruri oferite în Sabatul al treisprezecelea. Richard și Rut au participat la aceste întâlniri, iar el a fost botezat. În total, opt oameni au fost botezați după întâlnirile susținute în anul 2016, la biserica Huntington.
Astăzi, Richard vorbește despre dragostea lui Isus cu toți cei care îl ascultă.
„Domnul are o grijă atât de mare faţă de mine și mă întreb de ce”, declară el. „Știu că El are grijă de toți, dar de ce? Mă simt de parcă aș sta la o masă și, uitându-mă în farfurie, văd că nu lipsește nimic din ceea ce îmi place. Ce aș putea dori mai mult?”