Vești misionare – 15 iunie 2019

Un far pentru Dumnezeu

Delsie Knicely

Un bărbat în vârstă a intrat cu o rugăminte în magazinul rural, proprietatea familiei lui Delsie Knicely.
„Aș vrea să te văd la biserică Sabatul acesta”, a spus el.
Delsie nu voia să meargă. Fusese crescută în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și învățase în școli adventiste. Ajunsă însă la vârsta maturității a părăsit biserica, s-a căsătorit și a deschis un magazin unde vindea cereale, legume, fructe și drujbe.
Cu toate acestea, nu voia să fie nepoliticoasă și să-l refuze pe Kester Erskine pe care-l știa de mică. Kester obișnuia să vină la ferma lor în fiecare Sabat, să îi înghesuie în mașină pe ea și pe cei unsprezece frați și surori ai ei (inclusiv în portbagaj) și să-i ducă la biserică.
Acum, Kester se afla în magazinul ei, așteptând un răspuns.
„Nu am haine de biserică”, a zis Delsie.
Kester a revenit săptămâna următoare, când Delsie s-a gândit la o altă scuză.
„Bine, dacă nu voi fi bolnavă, merg”, a răspuns ea.
În ziua de vineri a fost spitalizată din cauza unui cheag de sânge care îi provocase probleme serioase. Lucrul acesta a speriat-o, așa că s-a hotărât să nu mai folosească problemele de sănătate ca scuză pentru a nu merge la biserică.
La două săptămâni după spitalizare, Kester a venit din nou în magazin, cu o carte despre schimbarea Sabatului în duminică – Legea duminicală.
În acea după-amiază, Delsie a citit cele 94 de pagini ale cărții scrise de pastorul A. Jan Marcussen, subliniind cu atenție pagină după pagină. Seara a mai citit o dată cartea, iar a doua zi, încă o dată. Atunci și-a spus: „Am mers și la o școală și la un liceu adventist; știu lucrurile acestea. De ce oare nu m-am mai dus la biserică?”
„Pur și simplu nu am găsit un motiv suficient de bun”, le-a spus Delsie mai târziu celor de la Adventist Mission, „așa că am mers la biserică și, de atunci, nu am mai lipsit în niciun Sabat.”
Astăzi, Delsie are șaizeci și trei de ani, este sprintenă și mereu zâmbitoare, un adevărat far pentru Dumnezeu. A condus mai multe campanii de evanghelizare, una dintre ele făcând parte dintr-o serie de campanii finanțate din darurile strânse în Sabatul Treisprezece din 2015, campanii care s-au desfășurat în tot statul. A făcut de asemenea mii de studii biblice prin corespondență, mulți oameni fiind botezați datorită influenței ei.
Delsie spune că Dumnezeu are un simț al umorului deosebit. Din momentul când a spus că nu are ce să îmbrace la biserică, șifonierul ei s-a umplut de haine.
„Se pare că Domnul a făcut în așa fel ca, din acel moment, să nu duc lipsă de haine decente”, a spus ea.