Vești misionare – 23 martie 2019

Problema evoluționismului

Lumea lui Stan Hudson s-a întors cu susul în jos când el avea nouăsprezece ani. Profesorul lui de geologie de la Universitatea California a anunțat că el crede în Dumnezeu. Studenții, șocați de declarația aceasta, au început să-l bombardeze cu întrebări. Profesorul s-a dovedit a fi un evoluționist teist, adică o persoană care crede în existența lui Dumnezeu, dar care crede totodată că Pământul a fost creat pe parcursul a câteva milioane de ani de evoluție.

Punctul acesta de vedere i s-a părut ilogic lui Stan. De ce Îl plasează profesorul pe Dumnezeu, presupunând că El există, într-o poziție secundară și nu pe primul loc? Un alt lucru care l-a contrariat a fost ideea că Dumnezeul atotputernic ar putea fi sursa morții. Evoluționismul teist susține că moartea a făcut parte din planul iniţial al lui Dumnezeu. Pe parcursul a milioane de ani, generațiile de animale au trebuit să moară pentru a produce ființele care populează astăzi Pământul.
Faptul care l-a deranjat însă cel mai mult a fost acela că oamenii de știință nu erau atât de deschiși cum crezuse el și că oricine contesta evoluționismul avea de dus o luptă cruntă. Nedorind să ducă o astfel de luptă, s-a retras din universitate.
Au trecut șase luni. Într-o zi, colegul lui de cameră, David L. Friend, i-a cerut o Biblie. Stan a găsit o Biblie în camera lui, a șters-o de praf și i-a dat-o. Impresionat de interesul cu care colegul lui citea Biblia, a început să o citească și el.
A mai trecut un timp și Stan a decis să se roage. A îngenuncheat lângă patul lui și a spus: „Doamne, cred că eu și David Te căutăm. Vrei să ne ajuți?”

Rugăciunea aceasta, povestește Stan, a fost probabil cea mai puternică rugăciune pe care a auzit-o cerul din partea lui.

În săptămânile care au urmat, Dumnezeu i S-a descoperit din ce în ce mai mult prin răspunsul la rugăciuni mici.
Spre exemplu, într-o ocazie, Stan i-a spus lui David:
– Hai să vindem canapeaua!
În secunda următoare, au auzit un ciocănit la ușă. Era un vecin care i-a întrebat:

– Aveți o canapea de vânzare?
„S-au petrecut o mulțime de lucruri de acest fel care ne-au adus multă bucurie, declară Stan. Ne-am dat seama că Dumnezeu ne vede și că Se implică în viața noastră.”
Stan a devenit pastor adventist și a slujit treizeci şi opt de ani în statele California, Idaho și Washington. Nu și-a pierdut deloc pasiunea pentru știință și a fost un apărător deschis al creației biblice în șase zile, vorbind pe postul de televiziune Hope Channel și pe postul 3 ABN. În prezent conduce Centrul de Studii Creaționiste al Uniunii de Conferințe Pacificul de Nord din Ridgefield, Washington.
„Adventiștii se numără printre ultimii creaționiști și sunt mândru să fac parte dintre ei”, afirmă el. Misiunea noastră este tocmai să predicăm despre Dumnezeul «care a făcut cerul și pământul, marea și izvoarele apelor». Îmi place să vestesc cu voce tare mesajul primului înger!”

Andrew McChesney