Minutul pentru misiunea mondială!

„Dacă zece bărbați poartă un buștean – nouă dintre ei la capătul mai mic și unul singur la capătul greu – și dacă ai vrea să ajuți, la care capăt vei ridica?” – William Borden, reflectând asupra numărului de lucrători creștini în SUA în comparație cu cel din rândul populațiilor neatinse de Evanghelie.

O perspectivă misionară asupra lumii

Din acest punct de vedere, țările lumii pot fi împărțite în trei categorii:

  • categoria C- 33% din populația lumii trăiește în țări așa zis creștine.
  • categoria B – 38% trăiesc în țări care au acces la Evanghelie, dar au ales să nu Îl urmeze pe Isus.
  • categoria A – 29% (1 din 4 oameni pe glob) nu au acces la Evanghelie și nici vreo șansă ca să audă vestea bună. Nu au Biblie, misionari, biserici sau credincioși în preajmă.

Distribuția misionarilor

Astăzi sunt aproximativ 400.000 misionari care călătoresc și slujesc pe glob.

Dintre aceștia 72% se îndreaptă către țări din categoria C (țări creștine)!!!.

Iar 25% către țări din categoria B, unde este acces la Evanghelie.

Doar 3% dintre misionarii creștini din lume se îndreaptă către țările din categoria A. Unde este cea mai mare nevoie de misionari.

29% din populația lumii nu are acces la Evanghelie și noi trimitem un așa mic număr de persoane, care să se ocupe de o populație așa mare.

 

Tu la ce capăt al bușteanului vrei să ajuți? Te invit ca în 2019, să te gândești mai mult la cei care nu au auzit de faptul că s-a născut un Mântuitor.

Astăzi ne rugăm pentru populația Berber, Warain din Moroc

Populație: 319.000

Limbă vorbită: Tamazight, Central Atlas

Religie: Islam (99,99%)

Creștini: 0,01%

Evanghelici: 0%

Traducerea Bibliei: parțial

Materiale creștine: da, atât video, cât și audio.

Misionari necesari: 6.

Numele „berbera” provine dintr-un cuvânt arab pentru popoarele aborigene din vestul și sudul Egiptului. Contrar imaginii populare, după care Berberii sunt nomazi care traversează deșertul pe cămile, activitatea lor principală este agricultura sedentară. În prezent, pe lângă mijloacele tradiționale de viață, există un element nou care face parte din economia familiilor berberilor, și anume venitul din partea rudelor emigrate în Europa, mai ales în Franța.

Obstacole
Morocul este închis misionarilor creștini. Sunt necesare abordări creative pentru slujirea berberilor.

Idei de mobilizare
Evanghelia și filmul lui Isus sunt disponibile în limba berberilor. Literatura și Scriptura sunt adesea puse la dispoziție în docurile din sudul Europei, deoarece acești oameni care lucrează în Europa merg acasă pentru vacanțe.

Motive de rugăciune

  • Există puțini credincioși printre ei în prezent, dar rugați-vă pentru cei care vor deveni credincioși. Rugați-vă ca Hristos să locuiască în inimile lor prin credință.
  • Rugați-vă pentru influența Cuvântului Său printre Berberii Warain, conducându-i să-L iubească cu întreaga lor ființă. Rugați-vă ca Berberii, în principal creștini înainte de secolul al VII-lea, să îl urmeze din nou pe Hristos, Mântuitorul.

Făgăduință

„Îngerul, al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor.” (Apocalipsa 11:15)

* material preluat de pe www.joshuaproject.net