Vești misionare – 22 decembrie 2018

Soţia mea nu mai vine la biserică

Autor Daniel Gâţan

Soţia mea nu mai vine la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, dar eu nu am renunţat să sper. Iată motivul:
În perioada comunistă, o femeie a aflat de Biserica Adventistă şi a început să participe regulat la serviciile divine din Sabat. Soţul ei s-a supărat foarte tare când a aflat.
— Unde te duci tu în fiecare sâmbătă la aceeaşi oră? a întrebat-o el.
— Dragule, mă duc la Biserica Adventistă, a răspuns ea.
— Ştiu! s-a răstit el. Poţi să te duci, dar cu o singură condiţie: să nu te botezi. Dacă aflu că te-ai botezat, te omor!
Pe măsură ce a citit din Biblie şi L-a cunoscut pe Isus, femeia a simţit tot mai puternic îndemnul de a da mărturie publică despre Isus prin botez.

În ziua botezului, membrii bisericii s-au adunat în jurul celor botezaţi, i-au felicitat şi le-au oferit flori. Toţi erau fericiţi, doar femeia aceasta era încordată şi se gândea cu frică la reacţia soţului ei.
După-amiază, când a ajuns acasă cu braţele pline de flori, soţul ei o aştepta în curtea din faţa casei. Stătea la masa de lemn din curte, cu cuţitul ascuns sub faţa de masă.
— Cine ţi-a dat florile astea? a întrebat-o.
— M-am botezat astăzi, a răspuns ea.
— Nu ţi-am spus că o să te omor dacă te botezi? a replicat el roşu de furie şi scoţând cuţitul de sub faţa de masă. Pregăteşte-te să mori! a urlat la ea din toţi plămânii.
Femeia a luat-o la fugă spre grădina din spatele casei, dar soţul a prins-o în porumb. Când a ridicat cuţitul, l-a implorat să-i mai îndeplinească o singură dorinţă: să o lase să se roage. Bărbatul a lăsat-o să îngenuncheze, fără să o slăbească o clipă din ochi. Ţinea cuţitul sus şi o asculta cum se ruga.
În acest timp, lama cuţitului a ieşit brusc din mâner şi a căzut la pământ. Bărbatul s-a făcut galben la faţă. A început să tremure din tot trupul şi s-a prăbuşit. Soţia a sărit în picioare şi l-a ajutat să se ridice. Fără să scoată un cuvânt, au intrat în casă.
După un timp, soţul s-a botezat. Dumnezeu i-a schimbat inima.
Dacă Dumnezeu poate să schimbe inima unui soţ, El poate să schimbe şi inima unei soţii! Am încredere în El, oricât de disperată ar părea situaţia.

Daniel Gâţan este din Plosca, Teleorman, are 68 de ani şi a lucrat în construcţii.


Părerea mea