Vești misionare – 1 decembrie 2018

Dragostea este cel mai bun medicament

Autor Andrew McChesney, Adventist Mission

O femeie de treizeci de ani cu o formă gravă de pneumonie a fost internată într-o zi în Spitalul Adventist Blantyre din Malawi.

I-au fost administrate antibiotice, iar când organismul ei nu a răspuns la tratament, medicul-misionar Tiffany Priester a cerut să i se facă un test HIV. Rezultatul a ieşit pozitiv. Femeia avea SIDA.

Tiffany i-a anunţat rudele că tratarea pneumoniei durează de obicei trei săptămâni şi că femeia avea 50% şanse de supravieţuire. Ulterior însă, pacienta a suferit complicaţii renale şi şansele ei de viaţă au scăzut la 10%. Le-a dat atunci vestea că nu prea mai erau speranţe să trăiască.
„Noi credem în Dumnezeu”, i-a răspuns un membru al familiei. „Noi credem în minuni. Să ne rugăm!”

Înconjurată de membrii familiei, Tiffany s-a rugat pentru vindecare şi a conectat pacienta la aparatul de ventilaţie artificială.

Rinichii femeii au cedat după 24 de ore. Părea că nu avea să mai trăiască. După aceea însă a început să-şi revină. În câteva săptămâni, a fost externată.

„Medicina îşi are limitele ei”, ne-a explicat Tiffany. „Spitalul face atât cât poate, dar de restul Se ocupă Domnul!”
Tiffany este specializată în cardiologie şi a lucrat cinci ani în Blantyre, al doilea oraş ca mărime din Malawi, cu o populaţie de circa un milion de locuitori. Spitalul Adventist din acest oraş – în care lucrează şase medici-misionari, doi stomatologi-misionari şi şapte medici autohtoni – nu a avut medic cardiolog până în 2011, când a venit ea. Afecţiunile cardiologice sunt frecvente în această ţară în care există un medic la 88 000 de oameni.

Populaţia totală a acestei ţări este de 18 milioane de oameni, dintre care 483 000 sunt adventişti de ziua a şaptea.

Tiffany a declarat că motivaţia ei pentru lucrarea misionară se găseşte în Ioan 13:35, unde Isus spune: „Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei: dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”
În altă zi, o femeie a venit la spital şi s-a plâns că se trezea pe la miezul nopţii cu bătăi puternice de inimă. Rezultatele analizelor au fost normale. Alţi medici ar fi trimis-o acasă, spunându-i că poate avea coşmaruri.
„În ziua aceea totuşi cred că Duhul Sfânt m-a îndemnat să-i pun mai multe întrebări”, ne-a mărturisit Tiffany.
Din discuţie, a reieşit că pacienta începuse să aibă probleme cu somnul după ce fusese la un aşa-zis profet care o avertizase că avea să fie violată la miezul nopţii. Tiffany a întrebat-o cine era mai puternic: omul sau Dumnezeu. Şi a îndemnat-o să-şi pună încrederea în Dumnezeu..

„Sunteţi primul doctor care îmi spune că Dumnezeu este puternic!” a exclamat femeia atunci.

„Aceasta înseamnă”, ne explică Tiffany, „să ne iubim unii pe alţii: să facem un efort în plus pentru a le oferi oamenilor vindecare fizică, emoţională şi spirituală. Diferenţele dintre noi sunt minore!”


Părerea mea