Un minut pentru misiunea globală!

Începând de azi, în fiecare zi de vineri vom posta un scurt articol despre un grup lingvistic de pe mapamond, care nu are prezență creștină sau unde creștinii sunt foarte puțin reprezentați. Vă recomandăm să folosiți aceste informații la începutul discuției în grupele școlii de sabat. Avem ocazia să ne rugăm împreună, astfel încât orice popor să poată cunoaște vestea cea bună.

Astăzi vă prezentăm tibetanii shanyan din China. Populația tibetană la nivel mondial se ridică la peste 6 milioane, fiind împărțită în 98 de grupuri lingvistice. Aici descriem doar unul din ele.

 

Populație: 25.000

Creștini: 0,0 %

Religia majoritară: Budism

Limbă vorbită: Necunoscută

Traducerea Bibliei: Nu.

Materiale creștine: Nu.

 

Rezumat

Cuvântul tibetan pentru „shanyan” înseamnă „teren accidentat”. Acești oameni locuiesc într-un district foarte izolat în China, unde deplasarea se face pe picioare sau călare. Se spune că au sfidat autoritatea imperială timp de 200 de ani, bazându-se pe dificultatea zonei în care trăiau. În cele din urmă, au fost aduși sub dominație chineză în anul 1910. Ei sunt total străini de Evanghelie și de aceea grupul lor reprezintă una dintre cele mai mari provocări ridicate de populațiile budiste în lume.

 

Obstacole

Datorită credinței lor, tibetanii shanyan au o bază slabă pentru a înțelege Dumnezeul Creator, care îi cunoaște și îi iubește personal. De asemenea, zona izolată în care locuiesc ridică o barieră dificilă.

 

Idei de misiune

Este nevoie de rugăciune susținută și precisă pentru acești oameni greu de atins cu Evanghelia. Roagă-te ca Dumnezeu să pregătească inimile lor și roagă-te ca grupuri de credincioși chinezi să fie dispuși să le ducă mesajul Evangheliei.

 

Rugăciune

  • Chiar dacă nu sunt credincioși între tibetanii shanyan, roagă-te pentru cei care Îl vor cunoaște pe Dumnezeu în curând între ei. Roagă-te ca Dumnezeu să îi transforme în ucenici devotați, fiind stabili și fermi în adevărul Scripturii, și crescând în credință.
  • Roagă-te pentru comunitatea tibetanilor shanyan, ca să poată face față condițiilor în rapidă schimbare din secolul al XXI-lea. Roagă-te ca educația să fie o prioritate pentru copiii lor.

 

Făgăduință:

„pentru ca toate popoarele pământului să poată cunoaşte că Domnul este Dumnezeu şi că nu este alt Dumnezeu afară de El!” 1 Regi 8:60

 

*Material preluat de pe www.joshuaproject.net

*Pentru mai multe detalii legate de tibetanii shanyan click aici https://joshuaproject.net/people_groups/19252/CH

 


Părerea mea