Vești misionare – 17 noiembrie 2018

Rugăciune pentru membrii care lipsesc

Autor Lloyd Perrin

Păstoresc o biserică din statul american Oregon, care are în registru 491 de membri, dar dintre care doar 38% sunt membri activi, 44% dacă îi punem la socoteală şi pe membrii în vârstă nedeplasabili.
Aceasta înseamnă că 56% dintre membrii noştri sunt inactivi – o situaţie pe care am întâlnit-o frecvent în activitatea mea ca pastor şi care nu se limitează la teritoriul Statelor Unite. La nivel mondial, aproape jumătate dintre membrii adventişti botezaţi în ultimii cincizeci de ani au părăsit biserica. Însă biserica are obligaţia de a păstori turma. Apostolul Petru spune în 1 Petru 5:2: „Păstoriţi turma lui Dumnezeu care este sub paza voastră.”
Am început să verificăm registrul membrilor bisericii din Milton şi plănuiesc să îi ofer fiecărui slujbaş al bisericii o listă cu membrii care lipsesc. Ne vom ruga zilnic pentru ei, pe nume, şi Îi vom cere lui Dumnezeu să ne ajute să reluăm legătura cu ei.
Când am făcut acest lucru în fosta mea biserică din statul Washington, am avut parte de multe surprize plăcute. La circa trei săptămâni după ce am început să ne rugăm, am primit o scrisoare de la o soră care nu mai venea la biserică de cincisprezece ani. Împrumutase o carte de la biblioteca bisericii şi nu mai apucase să o returneze.

Se mutase în alt stat şi, scria ea, neglijase să o trimită înapoi. Fusese măcinată de vinovăţie şi pe urmă s-a îmbolnăvit de cancer şi a rupt relaţia cu Dumnezeu.
Dar, într-o zi, şi-a amintit de carte şi a simţit îndemnul de a lua legătura cu biserica. Şi-a cerut scuze că nu a returnat cartea şi a pus în plic cincizeci de dolari pentru a acoperi preţul ei şi dobânda pe cincisprezece ani.
Am sunat-o imediat şi am aflat că a început să simtă acest îndemn după ce biserica noastră, aflată la 2400 km distanţă, a început să se roage. I-am făcut legătura cu pastorul adventist din localitatea ei şi a devenit membră activă acolo.

În curând, vom începe să ne rugăm pentru membrii absenţi ai bisericii din Milton. Trebuie să-i găsim şi să-i invităm să vină acasă!

Lloyd Perrin păstoreşte două biserici din statul american Oregon.


Părerea mea