De ce Maria?


„Maria a zis: «Iată roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!»” (Luca 1:38)

Ascultă ediția audio aici.

Într-o zi, la biserică, mi-am pus copilașul născut de câteva săptămâni în brațele unei tinere aproape gata să înceapă primul ei an de liceu. Reacția ei a fost naturală. Momentul însă a surprins-o pe mama tinerei cu garda jos și a trebuit să o opresc să nu intervină: avea o mare îndoială că „copilul” ei ar ști să țină în brațe un nou-născut!

Am crezut întotdeauna că tânăra Maria a avut undeva între 15 și 17 ani atunci când îngerul a venit la ea cu acele cuvinte alese: „Plecăciune ție…”. Nu te surprinde situația: o tânără, aproape copilă, primește o însărcinare atât de importantă și chiar împovărătoare precum aceea de a fi mama Domnului Isus? De ce Maria?

Scriitorii iudei îi identificau pe aceia despre care scriau ca fii și fiice ale anumitor persoane. Faptul că evanghelistul nu îi amintește pe părinții Mariei este probabil un indiciu că ei nu mai erau în viață. Aceasta ar explica originea ei umilă și căsătoria,din nevoia de protecție, cu un om bun, dar mai în vârstă, având deja copii și văduv.

În puținele descrieri biblice cu privire la persoana ei, Maria este adesea surprinsă meditând sau cumpănind Cuvântul lui Dumnezeu: „Maria păstra toate cuvintele acelea și se gândea la ele în inima ei” (Luca 2:19). Ea a fost aleasă pentru că, la timpul hotărât, caracterul ei reflecta mai îndeaproape idealurile divine de mamă decât caracterul oricărei alte fiice a lui David. Făcea parte din acea minoritate selectă care „aștepta mângâierea lui Israel”.

Ce frumos este pusă în contrast atitudinea ei de supunere față de planul lui Dumnezeu atunci când primește vestea alegerii sale cu atitudinea de necredință a rudei Zaharia, care află de la același mesager că va avea și el un fiu. Implicațiile și complicațiile în dreptul Mariei erau totuși cu mult mai mari…

Dumnezeu Însuși i-a oferit unei asemenea tinere o încredere greu de cuprins cu mintea. Roagă-te să folosești măcar o parte din încrederea pe care ți-o acordă Dumnezeu!

Provocare:

Oferă-le și tu unor astfel de tineri măcar o parte din această încredere!

Flavius Agape
Conferința Transilvania de Sud

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.