Iubeşte-mă necondiţionat!


„Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.” (Romani 12:10)

Ascultă ediția audio aici.

„Doamne, dacă voi ajunge vreodată bărbat, atunci voi fi un bărbat cu care mama mea să se mândrească”, sunt cuvintele unei promisiuni solemne pe care John Ashworth, un predicator renumit din Rochdale, Anglia, a făcut-o pe când era în școala primară și pe care, când a ajuns mare, a dorit cu orice preț să o aducă la îndeplinire. A cunoscut lipsurile unui cămin ruinat de viciile tatălui său și a înțeles o parte din rușinea și sărăcia lor, dar și răbdarea mamei sale și felul în care a înfruntat necazurile fără să se plângă. Deși imaginea tatălui i-a întristat copilăria, a avut în schimb tot sprijinul mamei sale, o femeie răbdătoare, care s-a preocupat ca John să arate mereu curat și îngrijit și să fie trimis la școli bune. Peste ani, doamna Ashworth, care i-a oferit cea mai pură și mai altruistă dragoste dintre toate câte există, s-a bucurat la rândul ei de grija fiului ei.

Indiferent de greutățile prin care viața ne poartă sau de viitorul neclar ce se prevede, niciodată nu trebuie să le lăsăm copiilor impresia că nu sunt importanți pentru noi. Dacă simțim că, într-un moment anume, comportamentul copiilor noștri ne face să fim furioși, să țipăm, să aplicăm o pedeapsă sau să folosim expresii precum „te iubesc dacă…” sau „nu te mai iubesc dacă…”, haideți să oferim exact contrariul a ce se așteaptă ei să primească, să le oferim un sărut, o îmbrățișare, o vorbă caldă și… să urmărim ce se întâmplă!

Avem exemplul Domnului nostru, care ne iubește indiferent cum arătăm, cât de talentați sau de netalentați suntem și care este statutul nostru social sau academic. Să învățăm din această relație! Să le oferim copiilor noștri dragoste, pur și simplu!

Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajută-mă,Te rog!

Provocare:

Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

Poliana Banu
Conferința Oltenia

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.