Oferă-mi timp de calitate!

„Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.” (Matei 7:12)

Ascultă ediția audio aici.

Ce consideri că este mai important pentru un copil atunci când ne referim la momentele petrecute împreună: cantitatea sau calitatea? Imaginează-ți un mic dejun luat în grabă! Este vorba de timp petrecut împreună, chiar dacă este de scurtă durată și de o calitate discutabilă. Imaginează-ți acum o zi întreagă în care stai cu copilul în aceeași cameră, însă fiecare este preocupat cu treburi diferite! Este un timp folositor? Dar cele cinci minute în care îți îmbrățișezi copilul și îl asiguri că ești lângă el atunci când este descurajat? Parcă e ceva mai bine, așa-i? Ce contează cu adevărat: calitatea sau cantitatea?

Putem crede că momentele scurte, dar valoroase sunt benefice. Însă, dacă ne raportăm doar la astfel de clipe petrecute în compania copilului, va fi imposibil să aducem calitate suficientă pentru o relație armonioasă. Trebuie să adăugăm și cantitate. Benjamin West afirma: „Un sărut al mamei m-a făcut pictor.” Da, a fost nevoie de un imbold, însă mama sa a continuat să-l susțină și să-l încurajeze zilnic, admirându-i fiecare tablou pictat și oferindu-i sfaturi bine-venite.

Ellen White ne conștientizează: „Răpindu-le timpul care le aparține de drept, îi lipsiți de educația pe care ar trebui să o primească din partea voastră. Dacă aveți copii, aveți de făcut o lucrare […]. Nu vă neglijați niciodată, dar niciodată, copiii! Ce aveți voi mai de preț decât copiii voștri? Nu lăsați ca ceva să se interpună vreodată între voi și binele copiilor voștri” (FÎ, p. 67).

Să le oferim copiilor noștri timp de o calitate absolută și în cantitatea necesară!

Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios!

 

Acest tool este interesant: Desktop vs Mobile on Facebook Ads: Which is a Better Deal? (boostlikes.com)

Provocare:

Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

Poliana Banu
Conferința Oltenia

 Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.