Vive la vida!


Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug. (Ioan 10:10)

Ascultă ediția audio aici.

„Vive la vida!”(Trăiește viaţa!) a fost tema unei campanii de evanghelizare pe care am organizat-o în Spania acum câțiva ani. Am avut privilegiul să predic timp de o lună în orașul Murcia. Cu câteva zile înainte de deschidere au fost împărțite mii de invitații, s-au făcut anunțuri în presă și la radio și s-a instalat pe fațada bisericii un afiș mare cu mottoul campaniei. Angelita, soția pastorului bisericii, a întâlnit într-o zi un tânăr care locuia la câțiva pași de locul de închinare.

Avea cam douăzeci de ani, era trist, cu ochii stinși şi, în ciuda vârstei, părea plin de dezamăgire. Ea i-a vorbit despre campania de evanghelizare, l-a încurajat și i-a dat un program. Tânărul a ascultat, a întrebat unde se țin conferințele și s-au despărțit. Angelita a sperat să îl vadă pe tânăr trecând pragul bisericii, dar nu a avut ocazia.

Într-o după-amiază mă îndreptam spre sală pentru a ține prezentarea, când am văzut că multe persoane urmăreau un balcon de la etajul al treilea. Nu era nimeni acolo, dar când mi-am întors privirea am văzut o pată enormă de sânge pe asfalt, de abia acoperită cu nisip. I-am întrebat pe trecători și mi s-a spus că un tânăr se aruncase de la etajul al treilea. Cum este posibil ca, atât de aproape de locul unde se proclama viața, cineva să își fi luat viața? Când i-am spus Angelitei despre asta, s-a ridicat, și-a luat capul în mâini și a spus: „El este! El este!” Presa a confirmat în zilele următoare moartea tânărului care fusese atât de aproape de viață, dar nu putuse să o apuce. Titlul prezentării mele din ziua suicidului a fost: „Sufletul: raiul meu sau iadul meu.” Era clar că în sufletul acestui tânăr fusese un infern.

Lucru cert și trist este că Satana vine doar ca „să fure, să junghie şi să prăpădească”. Dar Hristos vine pentru ca noi să avem viața. În ce constă viața pe care ne-o oferă Hristos? Apostolul Ioan ne răspunde: în a avea pace interioară, adevărata pace pe care El ne-o dă (Ioan 14:27); în a birui frica prin iubire (1 Ioan 4:18); în a trăi în armonie cu Legea lui Dumnezeu (Ioan 15:10); în a păstra o comuniune perfectă cu Isus (1 Ioan 5:12).

Să Îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute ca astăzi să ne trăim viața după voia Lui.


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.