Amenințat cu moartea


La ziuă, iudeii au uneltit şi s-au legat cu blestem că nu vor mânca, nici nu vor bea până nu vor omorî pe Pavel. Cei ce făcuseră legământul acesta erau mai mulţi de patruzeci. (Faptele apostolilor 23:12-13)

Ascultă ediția audio aici.

Într-o zi am vizitat Biserica Adventistă Badalona, din Barcelona, al cărei pastor nu fusese încă hirotonit. Pregătise pentru botez o doamnă de 29 de ani și mă invitase să o botez. Totul era gata pentru ceremonie când, deodată, a apărut soțul ei, îngrozitor de supărat. Cu niciun chip nu era dispus să permită botezul soției sale. Cu exasperare ne-a adus la cunoștință că nu acceptă. Dar ea a insistat hotărâtă: voia să fie botezată. Atât cât s-a putut, am încercat să vorbim cu soțul, să îl calmăm, dar în zadar. Așa că le-am cerut să discute doar ei doi. În cele din urmă, lucrurile s-au petrecut după cum urmează. I-am sugerat candidatei posibilitatea de a realiza botezul cu o altă ocazie și în alt loc, dar ea a refuzat, susținând că decizia îi aparținea ei personal, și nu soțului ei, și că cerea să fie botezată. Atunci soțul și-a scos verigheta, a dat cu ea de pământ și s-a îndreptat către mine spunând: „Vă garantez că veți plăti cu viața dacă o botezați pe soția mea!” Și a plecat. Toată biserica se ruga stăruitor Domnului. Membrii erau speriați, dar botezul a avut loc.

La mai puțin de un an după aceea, am întâlnit acest cuplu în cadrul unei întâlniri de activități laice. Soțul mi-a spus că venise să îmi ceară sfatul. Ce sfat? Mă ruga cu tristețe să îi ajut să își salveze căsnicia. Am vorbit atunci ca doi prieteni, susținând că eram, de această dată, consilierul lui, dar nu a acceptat recomandările mele. Văzând atitudinea acestuia, m-am îndreptat către soția lui și i-am dat sfaturile potrivite pentru comportamentul în căsătorie al unei femei adventiste care s-a căsătorit cu un neadventist. M-am mai întâlnit cu acest cuplu de încă două ori, fără ca situația să se fi îmbunătățit: soțul îi făcea soției viața imposibilă, o împiedica să meargă la biserică și au sfârșit prin a divorța. El s-a recăsătorit. Cât despre soție, am vorbit cu ea chiar înainte de a scrie aceste rânduri. Continuă să fie loială credinței sale și frecventează și astăzi, patruzeci de ani mai târziu, biserica centrală din Barcelona. El a rămas văduv și suferă de un cancer de prostată în fază terminală. Cât de trist!

Dumnezeu l-a protejat de mai multe ori pe Pavel de pericolele și amenințările cu moartea și continuă să îi ocrotească pe toți cei care Îi slujesc, Îl ascultă cu credincioșie și Îl iubesc.

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.