[sâmbătă, 29 martie] Câteva principii ale profeţiei

 

 

Text de memorat:

 

Ieremia 9:24

„Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul”.

 

Ca în cazul majorității subiectelor din Scriptură, nu toți creștinii sunt de acord cu privire la profeție, fapt care adesea îi convinge pe unii că profeția biblică este o pierdere de timp. La urma urmei, dacă creștinii se ceartă pe fiecare cuvințel din profeții, cât de valide ar putea fi acestea? Din păcate, mulți credincioși încep de asemenea să creadă că unele cărți ale Bibliei, precum Apocalipsa, sunt pur și simplu de neînțeles. În loc să le citească, le evită, uneori cu încuviințarea unui pastor bine intenționat, care crede că studierea profeției mai multe probleme creează decât rezolvă.

 

Dar n-a fost dintotdeauna așa. În primele 18 secole ale istoriei creștine, majoritatea creștinilor erau foarte împăcați cu profețiile biblice și exista un surprinzător consens cu privire la principalele mesaje profeti ce. Aceasta a și fost intenția lui Dumnezeu: „Vă îndemn, fraților, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveți toți același fel de vorbire, să n-aveți dezbinări între voi, ci să fiți uniți în chip desăvârșit  într-un gând și o simțire” (1 Corinteni 1:10).

 

Săptămâna aceasta vom explora câteva principii care duc la o înțelegere consecventă și credibilă a profeției.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: 2 Ioan – Apocalipsa 4
1. În ce stă dragostea?
2. Ce îi plăcea lui Diotref și ce făcea el?
3. Ce n-a îndrăznit arhanghelul Mihail?
4. Pentru ce va veni ceasul încercării?

 

Ellen G. White: „Faptele apostolilor”, cap. 14
5. De ce a fost adusă înapoi Dorca din ţara vrăjmașului?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 29 martie] Câteva principii ale profeţiei apare prima dată în Studiu Biblic.






Biblia zilnică BibliaZilnica.ro