[sâmbătă, 16 sptembrie] În căutarea păcii

 

 

Text de memorat:

 

 

Efeseni 6:16,17

„16 Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. 17 Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu”.

 

În volumul lui John Bunyan Călătoria pelerinului, scris din închisoare, Creștinul este dus în sala armelor unui palat și îi sunt arătate „tot felul de echipamente [arme] pe care Domnul lor le pregătise pentru pelerini, precum: sabie, scut, coif, platoșă, tot felul de rugăciuni și încălțăminte care nu se strică. Și erau acolo suficiente din fiecare pentru a îmbrăca atât de mulți oameni pentru slujirea lui Dumnezeu câtă puzderie de stele sunt pe cer.” Înainte să plece, Creștinul este însoțit din nou în sala armelor, unde „a fost îmbrăcat din cap până în picioare cu ceea ce era rezistent [impenetrabil] în cazul în care ar fi fost atacat pe drum.”

 

Scrierea lui Bunyan din 1678 amintește de un document scris cu aproximativ 1.600 de ani înainte, de către apostolul Pavel, Epistola către efeseni, compus de asemenea în închisoare. În ea, marele apostol misionar închipuie o mare armată, biserica, trecând prin depozitul de arme al lui Dumnezeu și îmbrăcându-se în panoplia divină, termenul grecesc pentru armura completă, din cap până în picioare. Depozitul de arme al lui Dumnezeu are suficiente dintre cele mai bune pentru ca fiecare soldat din armata Lui să fie „îmbrăcat cu oțel nordic din cap până în picioare” când pornește să răspândească pacea în numele Lui.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Psalmii 127 – 133
1. Cine spune psalmistul că au arat pe spinarea sa?
2. Cum așteaptă sufletul psalmistului pe Domnul?
3. Cine spunea că este ca un copil înțărcat lângă mama lui?
4. Ce i-a jurat Domnul lui David?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 32 (primele 20 de paragrafe – până la textul din Coloseni 2:10)
5. Ce poate alunga teama care i-ar face viața o povară copilului timid?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 16 sptembrie] În căutarea păcii apare prima dată în Studiu Biblic.