[sâmbătă, 1 ianuarie] Mesajul cărții Evrei

 

 

Text de memorat:

 

Evrei 8:1

„Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri… ”

 

Un document evreiesc scris la câteva decenii după cartea Evrei, în jurul anului 100 d.Hr., conține o rugăciune: „Toate acestea le-am rostit înaintea Ta, Doamne, pentru că Tu ai spus că pentru noi ai creat lumea aceasta… Și acum, o, Doamne, iată, popoarele acestea, care sunt o nimica, ne stăpânesc și ne devorează. Dar noi, poporul Tău, pe care l-ai numit întâiul Tău născut, singurul născut, plin de râvnă pentru Tine și care Îți este cel mai drag, am fost dați în mâinile lor.” – James H. Charlesworth, ed., „The Old Testament Pseudepigrapha”, vol. 1, p. 536.

 

Probabil că destinatarii epistolei au simțit ceva asemănător. Dacă erau copiii lui Dumnezeu, atunci de ce treceau prin asemenea suferințe?

 

De aceea, Pavel a scris Epistola către evrei pentru a încuraja credința credincioșilor în toiul încercărilor prin care treceau. Le-a reamintit (și ne reamintește și nouă) că făgăduințele lui Dumnezeu se vor împlini prin Isus, Cel care stă la dreapta Tatălui și care ne va lua curând acasă. Între timp, Isus mijlocește pentru noi ca să avem parte de binecuvântările Tatălui. Așadar, trebuie să rămânem tari în credința noastră până la sfârșit.

 

 

Studiu la rând:

 

Biblia: Apocalipsa 4–10

1. Cu ce seamănă fiecare dintre cele patru făpturi vii văzute de Ioan?
2. Cine stă pe calul gălbui, în viziunea lui Ioan?
3. Ce seminții ale lui Israel nu apar în lista celor sigilați din Apocalipsa 7:4-8?
4. La ce râu erau legați patru îngeri?

 

Ellen G. White: Evanghelizare, subcapitolul „Lucrarea pentru omenirea căzută”

5. Ce activitate va fi poarta de intrare în locurile unde adevărul va ocupa o poziție înaltă?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 1 ianuarie] Mesajul cărții Evrei apare prima dată în Studiu Biblic.