[joi, 16 februarie] Constructori rebeli

Îngerii credincioși din cer şi locuitorii celorlalte lumi au fost triști când au văzut că oamenii planetei noastre au devenit răi din nou. Vor fi cum erau înainte de potop? Satana şi îngerii lui nu renunțau. Va câștiga el războiul pe pământ chiar dacă pierduse războiul în cer? Se purta ca şi cum ar fi fost conducătorul acestei lumi. Şi de ce nu? În cele din urmă, cei mai mulți dintre oameni erau de partea lui. Sute de ani mai târziu, Isus tot îl mai numea „stăpânitorul acestei lumi”. Ioan 14:30

Dumnezeu promisese că nu va mai fi niciodată un potop care să distrugă întreaga lume. A dat chiar şi curcubeul ca semn al acelei promisiuni. Însă oamenii care s-au mutat la câmpie nu credeau acea promisiune. De fapt, nici nu voiau să se gândească la Dumnezeu. Unii din ei credeau că potopul venise din motive naturale şi că nu exista Dumnezeu.

Așadar, Satana şi îngerii lui au fost încântați când acei oameni au hotărât să construiască un turn uriaș care să ajungă până la cer. Se gândeau că, dacă va veni un alt potop, vor putea urca în turn şi vor fi deasupra apelor potopului. Apoi s-au gândit că toată lumea îi va onora ca pe nişte zei şi că vor putea conduce pe oricine.

Ce nebunie! Oamenii se înmulțiseră pe planeta noastră, iar Domnul voia ca ei „să umple tot pământul” Geneza 9:1 , însă aceia care hotărâseră să construiască un turn erau de partea lui Satana în acest război şi trăiau cu toții în marea câmpie din apropierea râului Eufrat, unde își construiseră un oraș. Acei oameni nesăbuiți au început să își construiască propriul turn. Pe măsură ce acesta devenea din ce în ce mai înalt, muncitorii de la baza turnului nu-i puteau auzi pe cei ce erau în vârful turnului, aşa încât muncitorii cereau materialele necesare celor de la etajele inferioare, până când ajungeau la furnizorii de jos, de la baza turnului. Apoi, materialele cerute erau cărate sus, acolo unde era nevoie de ele. Geneza 11:1-4 Dumnezeu privea şi ştia că era timpul să îi oprească.

Aplicaţie: Dacă oamenii ar fi crezut promisiunea lui Dumnezeu, ar mai fi construit turnul? Cum influențează credința noastră faptele noastre?