[miercuri, 25 ianuarie] Sărbătorirea zilei de naștere

Creația se terminase. Biblia afirmă că, de șase ori, în timpul săptămânii creațiunii, „Dumnezeu a văzut că toate erau bune”. Dar, când totul a fost sfârșit, „Dumnezeu a văzut că toate erau foarte bune”. Geneza 1:31 Îngerii credincioși priveau la lumea noastră, cântau laolaltă şi strigau de bucurie. Iov 38:4-7

Cântecul îngerilor era asemănător cu un cântec de zi de naștere. Iar începutul Sabatului, la apusul soarelui, a fost ca sărbătorirea zilei de naștere a lumii noastre. Era ziua în care omul a încetat pentru prima dată lucrul său şi a înțeles că actul creator al lui Dumnezeu a izvorât din dragoste Sa veșnică pentru ființele create. Era ziua Sabatului.

Adam şi Eva probabil că au fost foarte fericiți când s-au trezit în acea dimineață de Sabat, în casa lor din grădina Edenului. Creatorul lor iubit spusese că va petrece timp împreună cu ei, în grădina lor, şi când a sosit dimineața Sabatului, poate că acesta a fost primul lucru la care s-au gândit. Pentru masa de dimineață, puteau alege din multele alimente delicioase și apetisante. Era atâta hrană din care să aleagă, încât s-au întrebat câte mese ar fi fost nevoie să mănânce pentru a gusta din toate lucrurile bune făcute de Dumnezeu pentru ei. Cât de mult trebuie să se fi bucurat Adam și Eva sărbătorind primul lor Sabat!

Casa lor din gradină era biserica lor, Creatorul era profesorul lor, iar îngerii cei sfinți cântau cântări de bucurie și de laudă. Sabatul era o zi în care, împreună cu Dumnezeu, admirau lucrurile minunate pe care El le crease. Oh, cât e mult i-a plăcut lui Dumnezeu să fie cu ei și să le arate toate lucrurile pe care le făcuse pentru ei! Adam și Eva aveau multe întrebări despre tot ceea ce vedeau.

La urma urmei, aveau doar o zi de viață. Cu cât mai mult descopereau, cu atât mai mult părea că fiecare lucru spune: „niciodată nu vă veți opri din învățat despre lucrurile pe care Dumnezeu le-a făcut și cu cât mai mult veți învăța, cu atât mai mult veți cunoaște cât de minunat este Creatorul nostru și cât de mult ne iubește!” Psalmii 19:1

Aplicație: Ce poți face în Sabat pentru a afla mai mult despre Dumnezeu şi creația Sa?