[miercuri, 23 noiembrie] Hidroterapia

Pentru multe boli, Sanatoriul Battle Creek a folosit un tip de tratament numit hidroterapie. Aceste tratamente folosesc apa („hydro” înseamnă apă) pentru a ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor și să repare leziunile.

Cum poate face apa acest lucru? În mai multe feluri, de fapt; dar ideea principală a hidroterapiei este utilizarea diferitelor temperaturi ale apei pentru a ajuta la deplasarea sângelui și a limfei prin corp.

Dar cum poate apa să miște sângele? Ai spălat vreodată vase într-o chiuvetă cu apă fierbinte? Ce s-a întâmplat cu mâinile tale? Probabil că au devenit roz aprins – dar de ce? Pentru că apa caldă a făcut ca toate vasele mici de sânge din mâinile tale să se deschidă larg și să se umple de sânge.

Și ce se întâmplă cu mâinile tale când se răcesc foarte tare? În primul rând, se înroșesc, tot datorită sângelui, aproape la fel ca atunci când sunt calde. Asta pentru că organismul tău spune: „Hei, e frig. E nevoie de niște sânge să încălzească lucrurile”. Dar dacă mâinile tale rămân reci mai mult de câteva minute, vasele de sânge devin mai înguste. Acest lucru reduce fluxul de sânge și mâinile nu se mai încălzesc.

Acesta este doar un exemplu simplu, dar arată cum apa caldă și rece poate schimba circulația sângelui unei persoane. Folosită cu îndemânare, capacitatea hidroterapiei de a influența fluxul sanguin poate fi o formă puternică de tratament medical.

Mai există un alt lucru despre hidroterapie care o face să fie un instrument perfect pentru misionarii medicali: întotdeauna necesită timp. În lumea noastră de astăzi, mai repede este aproape întotdeauna considerat mai bine. Dar atunci când un medic sau o asistentă încearcă să împărtășească Evanghelia cu un pacient, rapiditatea este o idee proastă. Este nevoie de timp pentru a câștiga încrederea unei persoane, iar
hidroterapia se asigură că există suficient timp.

Aplicație: Ellen White a scris: „O sănătate perfectă necesită o circulație perfectă”. De aceea este important să te îmbraci astfel încât fiecare parte a corpului să fie menținută caldă. Acest lucru ajută sângele să circule mai bine.