[luni, 2 mai] Roma începe persecuția

La patruzeci de ani după ce Isus prezisese pustiirea – distrugerea completă a templului, aceasta s-a și petrecut. Acei ani (31d.HR. – 70d. Hr.) au fost plini de triumfuri și întristări pentru poporul lui Dumnezeu. Deși mulți din urmașii lui Isus au fost uciși pentru credința lor, lucrarea lor misionară a răspândit Evanghelia pe scară largă. Persecutarea noii biserici creștine a fost începută de către liderii evrei care L-au respins pe Isus. 1 Tesaloniceni 2:14-16

Dar persecuția nu a oprit creștinismul; de fapt, a ajutat la răspândirea lui. Am studiat deja despre unul dintre cei mai mari misionari, Saul din Tars, care fusese hotărât să distrugă biserica creștină, dar apoi a devenit apostolul Pavel. El a scris paisprezece cărți din cele pe care le găsim în Noul Testament!

Curând, imperiul roman păgân s-a întors împotriva creștinilor și împotriva „noii religii”. Creștini nu se închinau zeilor păgâni și s-au stârnit suspiciuni din cauză că refuzau să ia parte la unele dintre practicile comune.

După incendiul teribil care a distrus aproape jumătate din Roma, cetățenii l-au învinuit pentru aceasta pe împăratul Nero. Nero îi ura pe creștini și a pus pe umerii lor cauza incendiului. Desigur, ei nu erau vinovați; Nero voia doar să arunce vina asupra altcuiva. În timpul persecuției teribile care a urmat, mii de creștini și-au pierdut viața, inclusiv Petru și Pavel.

Relatarea biblică cu privire la biserica creștină timpurie s-a încheiat odată cu moartea lui Pavel. Dar istoria sacră nu a luat sfârșit. Ce lucrare mare le-a spus Isus ucenicilor Săi să facă în ciuda persecuției și ce promisiune le-a făcut El? Matei 28:19,20

Profețiile din Daniel și Apocalipsa au ajutat biserica în secolele care au urmat, pentru a înțelege modul în care aceasta trebuia să își îndeplinească misiunea.

Aplicație: Ce s-ar întâmpla dacă ai face o schimbare în viața ta și L-ai urma pe Dumnezeu mai de aproape, așa cum făceau creștinii ce au fost persecutați? Cine crezi că ți-ar pune piedici? Pot fi „prietenii” care vor să continue să facă aceleași lucruri greșite împreună cu tine. Ar trebui să le permiți altora să te țină departe de Isus?