[vineri, 11 iunie] Cu inima curată

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.” Această binecuvântare este despre ce se întâmplă în mințile noastre, deoarece cuvântul „inimă” aici înseamnă minte. Cu mintea noastră gândim, iar această binecuvântare ne reamintește că gândurile noastre trebuie să fie curate și pure.

Este ușor să ai gânduri curate în această lume nelegiuită? Nu.Lucrurile rele pe care le vedem sau le auzim, ce ne pot face să avem gânduri greșite, sunt peste tot în jurul nostru. Biblia spune că ceea ce gândim ne face ceea ce suntem. Proverbele 23:7, prima parte

Satana are nenumărate modalități prin care ne îndepărtează mințile de la a fi pure. Reclame, TV, jocuri video, filme, muzică, reviste și cărți și multe altele. Toate aceste lucruri pot să-și facă loc în sufrageriile și în dormitoarele noastre. Iar gândurile păcătoase pe care le produc rămân lipite în mințile noastre ca smoala.

Felul în care ne hrănim mințile seamănă cu hrănirea corpurilor noastre. Cu ce fel de hrană îți hrănești mintea? Știi că o hrană greșită îți poate da o dependență mai mare decât drogurile sau alcoolul? Iar toată voința pe care o are un om nu poate distruge această dependență fără ajutor continuu din partea lui Isus.

Unele gânduri care ne pătrund în minte își fac culcuș acolo. Gândurile rele provenite din lucrurile pe care le vedem sau din cuvintele prostești și glumele murdare pe care le auzim sunt ușor de reținut, iar dacă le împărtășim și altora, îl ajutăm pe Satana să-și facă treaba.

Isus a fost însă diferit. El nu Și-a lăsat mintea să aibă gânduri murdare. Cum am putea să fim ca Isus? Atunci când alegem să-L urmăm pe Hristos și ne rugăm să ne naștem din nou, Duhul Sfânt ne transformă (ne schimbă) prin reînnoirea minților noastre (Romani 12:2). Isus locuiește în noi atunci când permitem minții Lui să fie în noi (Filipeni 2:5). După aceea, putem fi diferiți de lume și putem avea gânduri curate deoarece „avem gândul lui Hristos” (1 Corinteni 2:16).

Aplicație: Se poate întâmpla ca în unele momente să ai gânduri greșite, deoarece Satana nu va înceta să se lupte pentru mintea ta (Romani 7:23). Când se întâmplă aceasta, roagă-te (în mintea ta) și cântă sau citează din memorie versete din Biblie. Isus te va ajuta să înlocuiești gândurile rele cu altele bune și să-ți păstrezi mintea curată.